Ansambel Refren predstavlja sedmo avtorsko skladbo - Mamina kava

Pesem govori o mamini kavi, ki mnogokrat vzbudi v človeku spomine na dom, na pretekle skupne dni, otroštvo. Poudarja minljivost življenja.

Prlekija-on.net, torek, 6. avgust 2024 ob 17:11
Ansambel Refren - Mamina kava

Ansambel Refren - Mamina kava

Ansambel Refren so nedavno predstavili svojo sedmo avtorsko skladbo, valček z naslovom Mamina kava. Melodijo za skladbo je ustvaril David Šalamun, prav tako besedilo, le da je pri tem sodelovala še Anjina sestra Jasmina Zorjan.

Pod taktirko Aljaža (snemanje in montaža) so posneli tudi videospot. Za ličenje je poskrbela Aljaževa punca Rebeka Koradej. Slednji se zahvaljujejo tudi za pomoč pri snemanju. V glavni vlogi se je tokrat preizkusila Aljaževa babica Nada Hribernik.

Za Anjino frizuro pa je ponovno poskrbela Anja Mikša. Priča smo lahko tudi lepi lokaciji snemanja, tako so kadri posneti na Turistični kmetiji Arbajter.

Pesem govori o mamini kavi, ki mnogokrat vzbudi v človeku spomine na dom, na pretekle skupne dni, otroštvo. Poudarja minljivost življenja. Ceniti moramo vse lepe skupne trenutke z najdražjimi!

Pesmi lahko prisluhnete v videu.

Leto 2024 je za Ansambel Refren izjemno posebno, saj praznujejo okroglih 10 let delovanja. Ob tej priložnosti so nedavno posneli še zadnjo 10. skladbo za prihajajoči CD, ki bo njihov prvenec. Njihove misli pa nenehno uhajajo na 20.10.2024, ko bodo svojo 10-letnico delovanja proslavili s koncertom, ki bo v Vitomarcih, tj. v občini Sveti Andraž v Slovenskih Goricah ob 15h. Karte so že v prodaji! Refrenovci so radi dobrodelni, zato bo tudi njihov koncert tak ... Del zneska od vstopnine gre v dobrodelne namene!

Refrenovci pojejo in igrajo že 10 let, v tej postavi od leta 2021. Člani ansambla so David Šalamun, Anja Zorjan in Aljaž Zlodej. Prihajajo s štajerskega konca Slovenije. Vsi člani so multiinstrumentalisti, zato radi poprimejo za različne instrumente, kar dokažejo tudi na svojih nastopih, v večini prevladujejo privatne zabave. Vsak član aktivno igra vsaj 4 instrumente.

Kot zanimivost lahko povemo, da so vsi v osnovi harmonikarji, in sicer sta se David in Anja učila klavirsko, Aljaž pa diatonično harmoniko. Ostalih instrumentov so se naučili sami. Na igranjih se predstavijo kot klasični trio z večglasnim petjem, za "pravi ton" pa poskrbi Anja, ko zatrobi v svoj bariton.



Več v Glasba in film