Dva neznana voznika trčila v mladoletna kolesarja in odpeljala naprej

Povzročitelj nesreče je s kraja odpeljal in tako zapustil poškodovanega brez pomoči.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. avgust 2024 ob 08:14
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Štiri prometne nesreče so se končale z materialno škodo, v dveh nesrečah pa sta se dve osebi lažje poškodovali.

Okoli 15. ure je neznani voznik osebnega avtomobila, neznanih registrskih številk, temne barve, na Kopališki ulici v Murski Soboti, trčil v mladoletnega voznika kolesa, ki se je pri padcu lažje poškodoval. Voznik osebnega avtomobila je takoj po nesreči odpeljal naprej.

Okoli 18. ure pa je neznani voznik kombiniranega vozila izven naselja Ključarovci zaradi pretesnega prehitevanja trčil v mladoletnega kolesarja, ki se je pri padcu prav tako lažje poškodoval. Povzročitelj nesreče je s kraja odpeljal in tako zapustil poškodovanega brez pomoči. V tem primeru se išče neznani voznik in starejše vozilo znamke Renault Master Furgon ali Master Combi, bele barve, neznanih registrskih številk, poškodovano po desnem vzvratnem ogledalu.

Vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o teh dveh prometnih nesrečah, naprošajo, da se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo na interventno številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080-1200.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva v Grabonošu, tatvino v trgovini v Murski Soboti, kršitev tajnosti občil v Lendavi, grožnjo v Petišovcih, poškodovanje tuje stvari v Renkovcih, povzročitev lahke telesne poškodbe v Murski Soboti in kot že rečeno zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči v Ključarovcih.

Javni red in mir je bil enkrat kršen na javnem kraju ter enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se pri intervenciji policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Lendava.



Več v Črna kronika