Policisti rešili mlajšega moškega, ki je nameraval skočil z mostu

Preudarno in taktično sta pristopila do moškega in ga s primerno komunikacijo uspela prepričati, da se je odmaknil od ograje in stopil z mostu in mu s tem preprečila skok.

Prlekija-on.net, petek, 9. avgust 2024 ob 18:07
Mura

Mura

V začetku meseca avgusta 2024 je bil Operativno komunikacijski center PU na interventni številki 113 obveščen, da oseba v okolici Murske Sobote kaže znake, da bo z mostu skočila v reko Muro.

S strani policista Operativno komunikacijskega centra je bila oseba takoj poklicana na mobilni telefon. Policist se je pogovarjal z osebo in jo odvračal od dejanja toliko časa, da je na kraj prispela policijska patrulja. Policista PP Murska Sobota sta se takoj zapeljala v bližino mostu avtoceste in na sredini mostu pri ograji res opazila mlajšega moškega. Preudarno in taktično sta pristopila do moškega in ga s primerno komunikacijo uspela prepričati, da se je odmaknil od ograje in stopil z mostu in mu s tem preprečila skok. Zaradi njegovega trenutnega psihičnega stanja sta na kraj poklicala nujno medicinsko pomoč.

Policist Operativno komunikacijskega centra Slavko Vukan in policista PP Murska Sobota Davor Šijanec in Niki Tomović so skupaj s hitrim, strokovnim in učinkovitim ravnanjem občanu rešili življenje.



Več v Črna kronika

Otroka je ugriznil pes (simbolična fotografija)

Pes ugriznil otroka

sobota, 10. avgust 2024 ob 08:24