Ormoški policisti obravnavali alkoholizirane voznike osebnega vozila, kolesa, e-skiroja in skuterja...

Zoper voznika skuterja je bilo odrejeno tudi pridržanje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. avgust 2024 ob 08:58
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 9. avgusta, ob 10.21 so policisti v Ormožu obravnavali prometno nesrečo s pobegom. V primeru pobeglega povzročitelja, zoper le tega sledi ustrezen ukrep.

Ob 18.54 so policisti imeli v postopku kolesarja, državljana Hrvaške, kateri je vozil kolo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bila izrečena globa.

V soboto, 10. avgusta, ob 23.18 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z lahko telesno poškodbo, v kateri je bil udeležen voznik e- skiroja. Na kraju so z udeležencem opravili preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 00.40 so policisti imeli v postopku voznika skuterja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.63 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje in izdan mu je bil plačilni nalog.

V nedeljo, 11. avgusta, ob 22.06 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 1.19 mg/l v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.



Več v Črna kronika