Bliža se 62. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA

S 1720 razstavljavci iz 35 sodelujočih držav bo ponujal vrhunsko tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo.

Prlekija-on.net, torek, 13. avgust 2024 ob 15:06
Novinarska konferenca, foto: Ludvik Kramberger

Novinarska konferenca, foto: Ludvik Kramberger

Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA bo letos v Gornji Radgoni od 24. do 29. avgusta tudi ob svoji 62. ponovitvi ohranil sloves največjega in najpomembnejšega kmetijsko-živilskega sejma v tem delu Evrope. S 1720 razstavljavci iz 35 sodelujočih držav bo ponujal vrhunsko tehniko, opremo in sredstva za kmetijstvo, gozdarstvo, vinarstvo in živilstvo. S strokovnimi razstavami živali in predstavitvami v maneži bo prikazal najboljše rejske dosežke in vabil s sonaravnimi praksami in nasveti v sejemske vrtove. Povezoval bo s strokovnimi in stanovskimi srečanji in nazdravil uspešnemu poslovnemu, strokovnemu in prijateljskemu druženju z najboljšimi kmetijskimi pridelki, ter nagrajenimi prehranskimi izdelki in vini ...

V družbi Vinske kraljice Slovenije se bodo še posebej zlatile žlahtne kapljice jubilejnega, 50. ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona. Država partnerica sejma bo Bolgarija. Ob njej in drugih najvidnejših domačih in tujih ponudnikih bodo ključne slovenske državne, gospodarske in strokovne organizacije predstavile pogled v prihodnost, inovativne kmetijske in živilske tehnologije, odlične pridelke, prehrano, vina in mednarodno sodelovanje. Vsebinski in strokovni poudarki bodo na prehranski varnosti, mladih in inovacijah, digitalizaciji in umetni inteligenci v kmetijstvu, ekološkem in ohranitvenem kmetijstvu, na učinkovitem gospodarjenju z gozdovi, prihodnosti podeželja, prilagajanju podnebnim spremembam in varovanju vodnih virov.

Zeleni vlak

Z Zelenim vlakom se lahko zapeljete na panoramsko vožnjo


Inovativne digitalne rešitve, najnovejša tehnologija in vodilne svetovne blagovne znamke

Prepoznavni domači in tuji razstavljavci bodo ponujali inovativne digitalne rešitve, najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske ter gozdarske mehanizacije in opreme. Na voljo bodo semena, sadike, sredstva za prehrano in varstvo rastlin, oprema za živilsko-predelovalno industrijo in gastronomijo. Predstavljeni bodo odlični pridelki in prehranski izdelki slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Vinska hala bo ponujala odlična vina ter vinogradniško in vinarsko opremo. Bogat bo program kmetijskih gradenj, izdelkov za koriščenje obnovljivih virov energije ter opreme za urejanje vrtov in okolice bivališč.

Najmočneje so na sejmu AGRA zastopana naslednja področja: kmetijska mehanizacija (stroji in priključki v poljedelstvu, stroji in oprema za sadjarstvo in vinogradništvo, za predelavo grozdja in kletarstvo, za vrtninarstvo in vrtnarstvo, za gozdarstvo, za urejanje okolja in vrta ter stroji in oprema za živinorejo, pa tudi sredstva za servisiranje kmetijskih strojev in naprav), varstvo okolja, oprema za ogrevanje in hlajenje, stavbno pohištvo, embalaža, živila, surovine in sredstva v živilski predelavi, stroji in oprema za živilsko industrijo, oprema za gostinstvo in hotelirstvo, semena in sadike, sredstva za prehrano in varstvo rastlin, sredstva za prehrano in zaščito živali, orodja in pripomočki za kmetijstvo, kmetijski objekti, čebelarstvo, transportna sredstva in oprema, informatika, digitalizacija in raziskave, oprema in pripomočki za gospodinjstvo, blago za široko porabo, strokovna literatura, strokovna svetovanja, storitve in izdelki dopolnilne dejavnosti na kmetiji.

Sejem AGRA bo za obiskovalce odprt od 24. do 29. 8. 2024 od 9.00 do 18.00 ure.

Cene enodnevnih vstopnic:
• Spletni nakup - 7€
• odrasli - 10,00 €
• upokojenci in starejši od 60 let - 8,00 €
• družinska vstopnica (2 odrasla in 4 otroci do 18 let) - 18 €
• učenci, dijaki, študentje - 7,00 €
• skupine nad 20 oseb - 8,00 €
• skupine nad 20 oseb (učenci, dijaki, študentje) - 5,00 €

Za otroke do 6 let in invalide na vozičkih s spremljevalcem ni vstopnine.

Parkiranje je brezplačno. V nedeljo, 25. 08. 2024 bodo organizirane brezplačne krožne vožnje od parkirišča pri ARCONT-u do sejmišča.



Več v Gospodarstvo