Ulična parada privabila skoraj milijon ljubiteljev elektronske in techno glasbe

Street Parade v Zürichu velja za največjo techno zabavo na svetu. Letos je bilo osem različnih odrov, 200 DJ-ev in okoli 920 tisoč obiskovalcev.

Prlekija-on.net, sreda, 14. avgust 2024 ob 18:33
Street Parade Zürich 2024

Street Parade Zürich 2024

Letos je v Zürichu potekala že 31. ulična parada, Street Parade, ki velja za največjo techno zabavo na svetu. Med ulično parado več sto tisoč ljubiteljev elektronske in techno glasbe pleše okoli züriškega jezera. Letos je bilo osem različnih odrov, 200 DJ-ev in okoli 920 tisoč obiskovalcev.

Zürich poleti res oživi. Avgusta mesto zavibrira zaradi elektronskih zvokov, po jezerski kotanji se prebijajo mobilni telefoni ljubezni, na ulicah Züricha pa pleše na sto tisoče ljubiteljev glasbe. Street Parade je največja techno zabava na svetu in nesporen vrhunec na koledarju dogodkov v Zürichu.

Od začetka v devetdesetih letih prejšnjega stoletja so se poleg trancea in techna uveljavili tudi različni drugi stili elektronske glasbe, kot so House, Drum'n'Bass in Dubstep.

Po uradni ulični paradi se odvijajo številne zabave, kot so "Insomnia" v Hallenstadionu, Synergy v Alte Kaserne ali The Rooftop v Samigo Amusementu, medtem ko se legendarna "Lethargy" praznuje v Rote Fabrik. Tako kot ulična parada se je ta zadnji dogodek iz podzemne zabave prelevil v enega absolutnih vrhuncev züriškega poletja.

Spodaj je nekaj utrinkov zabave, ki smo jo obiskali v soboto, 10. avgusta.