Ob velikem krščanskem prazniku so se družili Prleki, Prekmurci in Medžimurci

Pri kapelici v Šprincu je potekala Sveta maša z blagoslovom cvetja, klopotca in vinogradov, popoldan je potekal 20. mednarodni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova, zvečer pa zabava.

Prlekija-on.net, sobota, 17. avgust 2024 ob 09:36
26. prireditev Pozdrav jeseni

26. prireditev Pozdrav jeseni

Ob prazniku Marijinega vnebovzetja, 15. avgusta, je v Šprincu v Občini Razkrižje potekala 26. tradicionalna prireditev Pozdrav jeseni, ki se je pričela s povorko cvetja iz slovenske in hrvaške smeri. Pri kapelici v Šprincu je nato potekala Sveta maša z blagoslovom cvetja, klopotca in vinogradov, ki sta jo darovala razkriški župnik msgr Franc Režonja in štrigovski župnik dr. Kristijan Kuhar. Svete maše se je udeležil tudi poslanec v Državnem zboru RS Jožef Horvat.

Boter Klopotca je letos postal Franjo Branda. Pri obredu je sodelovala Ljutomerska vinska kraljica Sandra Kaučič ter domačinka Vinska kraljice Slovenije 2015 Sandra Sedmak.

Program sta povezovali Jessa in Fanika. V kulturnem programu pa so sodelovali nastopajoči iz Prlekije, Prekmurja in Medžimurja.

Kot posebno presenečenje je nastopila in navdušila občinstvo zmagovalka hrvaškega šova Supertalent Chriztel Renae Aceveda. Prvič se ji je na odru pridružila tudi mama.

Iz prireditvenega prostora do bližnjega stolpa na Mađerkinem bregu je v popoldanskem času vozil turistični vlakec.

Ob 18. uri pa se je pričel 20. mednarodni Tek prijateljstva Razkrižje-Štrigova.

Nastopil je ansambel Fekonja, osrednja glasbena skupina na prireditvi pa so bili TS Podrumari iz sosednje Štrigove, ob glasbi katerih so obiskovalci plesali še dolgo v noč.

Poleg čaščenja tega velikega krščanskega praznika, je glavni namen prireditve druženje Prlekov, Prekmurcev in Medžimurcev.



Več v Kultura in izobraževanje