Voznica zapeljala z vozišča, poškodovale so se štiri osebe

Voznica osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča in se z vozilom prevrnila na streho. Poleg voznice so se lažje poškodovali še vsi trije potniki v vozilu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. avgust 2024 ob 09:07
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, eno kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi ter zasegli dve vozili.

Štiri prometne nesreče so se končale zgolj z materialno škodo, v dveh nesrečah pa se je pet oseb lažje poškodovalo. V Motovilcih je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča in se z vozilom prevrnila na streho. Poleg voznice so se lažje poškodovali še vsi trije potniki v vozilu. V krožišču v Murski Soboti pa je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola padel voznik skuterja ter se prav tako lažje poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve tatvini goriva iz tovornih vozil v Murski Soboti in dve goljufiji, prvo pri najemanju kredita v Ižakovcih ter drugo pri točenju goriva v Pincah.

Javni red in mir je bil kršen v zasebnem prostoru v Beltincih. Kršitelj se je pri intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.

V popoldanskem času so policisti v dveh postopkih zasegli dve vozili. V Murski Soboti je bil vozniku zasežen moped, saj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V Črešnjevcih pa je bil zaustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola in v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Tudi njemu je bilo vozilo zaseženo.

V zadnjem času so policisti obravnavali več prometnih nesreč, nekaj od teh tudi s pobegom, kjer sta dve nasproti si vozeči vozili trčili med seboj z zunanjimi vzvratnimi ogledali. Vzrok za takšne nesreče je vožnja po sredini vozišča oziroma preko ločilne ali neprekinjene črte. Voznike pozivajo naj bodo osredotočeni v smeri vožnje, naj vozijo po svoji strani vozišča in zmanjšajo hitrost v ovinkih, še posebej nepreglednih.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 80-letnico nešli

petek, 25. oktober 2024 ob 14:06