V soboto »napihal« 1,38, v nedeljo pa 1,42...

Isti voznik je v času veljavnega ukrepa bil ponovno zaustavljen, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal še več, kot prejšnji dan. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. avgust 2024 ob 14:20
Policija

Policija

Minuli konec tedna so policisti na območju PU Murska Sobota izvedli poostren nadzor cestnega prometa. V sobotnem nadzoru, ki je potekal med 18. in 3. uro zjutraj je bil poudarek nad psihofizičnim stanjem voznikov. V času nadzora je bilo odrejenih 91 preizkusov alkoholiziranosti, od katerih je bilo 8 pozitivnih, od tega je pri 4 voznikih koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. V času nadzora sta bili zaseženi dve vozili zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja.

Gornje radgonski policisti so minulo soboto zaustavili voznika osebnega avtomobila pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,38 mg/l izdihanega zraka. V nedeljo pa je bil isti voznik v času veljavnega ukrepa ponovno zaustavljen, ko mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal kar 1,42 mg/l izdihanega zraka. Vozilo mu je bilo zaseženo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Skorajda ni dneva, da na cestah naše policijske uprave ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola. Tudi ugotovljene stopnje alkoholiziranosti so visoke. Zato vse udeležence v cestnem prometu ponovno pozivajo, naj za volan sedejo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih sredstev.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 80-letnico nešli

petek, 25. oktober 2024 ob 14:06