Jubilejno, 20. srečanje veteranov in častnikov na Moti

Srebrno medaljo Zveze slovenskih častnikov je prejel Dani Mauko iz Radencev.

Branko Košti, sreda, 21. avgust 2024 ob 17:35
Srebrno medaljo Zveze slovenskih častnikov je prejel Dani Mauko

Srebrno medaljo Zveze slovenskih častnikov je prejel Dani Mauko

V okviru praznovanja 105. obletnice priključitve Prekmurja k matični domovini in drugih pomembnih obletnic, sta ljutomersko veteransko in častniško združenje za svoje člane, njihove družinske člane, vodstva sosednjih in partnerskih veteranskih in častniških združenj ter veterane iz Štrigove, pripravila 20. JUBILEJNO LETNO SREČANJE VETERANOV IN ČASTNIKOV.

Srečanje, katerega so se udeležili tudi gostje sosednjih območnih združenj Ormož, Lendava in Gornja Radona ter Slovenske Bistrice in Mežiške doline, je potekalo v nedeljo, 18. avgusta popoldne na tradicionalni lokaciji ob Gezovih jamah na Moti. Pričelo se je z uvodnim nagovorom predsednika OZSČ Ljutomer Jožeta Roškarja in podelitvijo Srebrne medalje ZSČ, katero sta Daniju Mauku podelila podpredsednik ZSČ Martin Jugovec in predsednik OZSČ Gornja Radgona Bogdan Šajnovič. Sledila je predstavitev sodobnih sredstev zvez Slovenske vojske.

Po okusni in krepki malici so se pričela športna tekmovanja in sicer v lokostrelstvu, pikadu, metanju balinčka, metu ročne bombe in streljanju z žogo v gol. Tekmovanje v ribolovu je potekalo že dopoldne kot ločena kategorija, katere rezultati se niso upoštevali v skupnem seštevku.

Rezultati:

Lokostrelstvo:
1. Marjan Carovič, 2. Nandek Potočnik, 3. Martin Jugovec.
Zlata puščica: Nandek Potočnik

Pikado:
1. Dušan Mihorič, 2. Zlatko Šauperl, 3. Marija Rantaša

Balinček:
1. Branko Mertuk, 2. Nada Klenar, 3. Drago Sever

Ročna bomba:
1. Danilo Krajnc, 2. Emil Rakuša, 3. Meznarič Marjan

Streljanje v gol:
1. Jožef Nemec, 2. Boris Lukačič, 3. Vlado Ščavničar

Ribolov:
1. Danilo Krajnc, 2. Dušan Mihorič, 3. Jožef Nemec

Zmagovalec vsake discipline je prejel pokal in zlato medaljo, drugi srebrno in tretji bronasto medaljo. Skupni zmagovalec vseh disciplin je postal Boris Lukačič, ki je poleg prehodnega pokala prejel tudi priložnostno darilo, pokal za drugo mesto je prejel Jožef Nemec, za tretje pa Vlado Ščavničar. Trije prvouvrščeni v lokostrelstvu so se med seboj pomerili v streljanju za zlato puščico, katera je na koncu pripadla Nandeku Potočniku.



Več v Kultura in izobraževanje