Prvošolčki Osnovne šole Radenci in Kapela prejeli šolske torbe

Gospodarsko interesno združenje (GIZ) Lokalno je obetavno, je namreč že tradicionalno poskrbelo, da so vsi prvošolčki prejeli nove, kvalitetne šolske torbe, napolnjene z vsemi potrebnimi šolskimi potrebščinami.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. avgust 2024 ob 10:46
Prvošolčkom OŠ Radenci in Kapela šolske torbe

Prvošolčkom OŠ Radenci in Kapela šolske torbe

Prvi šolski dan je za 38 otrok, ki bodo letos prvič prestopili šolski prag OŠ Kapela in OŠ Kajetana Koviča Radenci, prinesel še prav posebno veselje. Gospodarsko interesno združenje (GIZ) Lokalno je obetavno, je namreč že tradicionalno poskrbelo, da so vsi prvošolčki prejeli nove, kvalitetne šolske torbe, napolnjene z vsemi potrebnimi šolskimi potrebščinami. Prav tako so s šolskimi potrebščinami obdarovali tudi vse šoloobvezne otroke zaposlenih v Radenski.

Ta gesta, ki se je začela leta 2021 ob ustanovitvi GIZ-a, ki ga sestavljajo občina Radenci, Radenska in agencija SIV, je postala pomemben del njihovega poslanstva, podpora lokalni skupnosti. S to dejavnostjo razbremenijo starše za velik del izdatkov, ob vstopu njihovih otrok v šolo. Obenem pa sporočajo, da verjamejo v svetlo prihodnost mladih, na katerih bo nekoč svet stal.

Marián Šefčovič, direktor Radenske: »Torbe smo podelili že četrto leto in vesel sem, da je to ena izmed aktivnosti, ki jo delamo skupaj z Občino Radenci. To je podpora lokalnemu okolju, kar je ključen cilj našega združenja. Zavedamo se, da so vsako leto med starši teh prvošolčkov tudi naši zaposleni in naši sosedje, kar nas samo še dodatno motivira in potrjuje, da smo na dobri poti

Da bi ta dan bil za otroke še bolj poseben, so pri GIZ Lokalno je obetavno poskrbeli za prisrčno presenečenje. Gledališče KU-KUC je za prvošolčke pripravilo predstavo Bobi - čisto poseben kuža, ki je poskrbela za smeh in sproščenost. Otroci bodo tako ob vstopu na šolsko pot imeli še en zabave spomin.

Podelitev šolskih torb in vseh potrebnih šolskih potrebščin se pridružuje nizu projektov, ki jih GIZ Lokalno je obetavno podpira in izvaja skozi vse leto. Med temi so tudi pogozdovanje lokalnih gozdov, štipendiranje šolarjev, organizacija Maratona treh src brez odpadkov, projekt Mačje mesto, ter nedavno lansiranje spletne tržnice Lokalno je obetavno, ki omogoča distribucijo lokalnih pridelkov po celi Sloveniji. Pomembna je tudi njihova vključitev v projekt "Iz globin", pod vodstvom Zavoda RS za varstvo narave, ki se osredotoča na ohranjanje in varovanje vodnih virov, kar je tudi en od ključnih ciljev združenja.

Z vsakim novim projektom GIZ Lokalno je obetavno potrjuje svojo zavezanost trajnostnemu razvoju in podpori lokalne skupnosti, s poudarkom na varovanju naravnih virov in opolnomočenju mladih.



Več v Kultura in izobraževanje