Na avtocesti prišlo do hujše prometne nesreče, posredoval je helikopter

Voznik tovornega vozila se je nahajal za tovornim vozilom, ki ga je pred tem ustavil na pasu za vključevanje, ko je vanj trčil osebni avtomobil. Voznik tovornega vozila je pri tem bil huje telesno poškodovan, njegovo življenje pa je zaenkrat še vedno ogroženo.

Prlekija-on.net, sreda, 28. avgust 2024 ob 15:05
Avtocesta

Avtocesta

Iz PU Maribor so sporočili, da so ob 13.28 bili obveščeni, da je na avtocesti A-1 iz Celja v smeri Maribora na pospeševalnem pasu za vključitev na avtocesto pri uvozu/izvozu Slovenska Bistrica prišlo do prometne nesreče. Voznik tovornega vozila se je nahajal za tovornim vozilom, ki ga je pred tem ustavil na pasu za vključevanje, ko je vanj trčil osebni avtomobil. Voznik tovornega vozila je pri tem bil huje telesno poškodovan, njegovo življenje pa je zaenkrat še vedno ogroženo. S kraja prometne nesreče je bil s helikopterjem in ekipo nujne medicinske pomoči prepeljal v UKC Maribor.

Policisti še opravljajo ogled prometne nesreče, zato bodo več informacij podali kasneje.

Zaradi pristanka helikopterja je bila avtocesta za nekaj časa v celoti zaprta, trenutno pa poteka promet v smeri Maribora po enem voznem pasu (prehitevalni pas). Policisti tako na avtocesti in vzporednih cestah izvajajo aktivnosti urejanja prometa.

Po podatkih prometno-informacijskega centra je štajerska avtocesta med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska Bistrica sever proti Mariboru ponovno odprta. Ostaja zaprt vozni pas ter uvoz Slovenska Bistrica jug. Nastal je daljši zastoj, 7 km. Obvoz je možen po regionalni cesti med priključkom Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica sever, kjer je tudi nastal zastoj.

Avtocesta

V prometni nesreči se je huje poškodoval tudi voznik osebnega vozila


Štajerska avtocesta je zaradi hujše prometne nesreče zaprta med priključkoma Slovenska Bistrica jug in Slovenska...

Objavil/a Promet.si dne Sreda, 28. avgust 2024


Več v Črna kronika

Policija

V nedeljo obravnavali ugriz živali

ponedeljek, 28. oktober 2024 ob 07:29