50-letni jubilej nogometnega kluba Radenska

V obdobju 50-tih let je v klub bilo včlanjenih 123 igralcev, ki so prispevali k izjemnim dosežkom saj je klub bil večkratni prvak Občinske lige Gornja Radgona, prvak lige ob Muri, organiziral je tudi nekaj odmevnih turnirjev na državni ravni.

Prlekija-on.net, sreda, 28. avgust 2024 ob 18:28
50 let KMN Radenska

50 let KMN Radenska

Na igrišču pri Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih so se srečali nekdanji starejši in mlajši igralci najstarejšega nogometnega kluba Radenska v občini Radenci, da bi proslavili 50-letni jubilej od ustanovitve NK Radenska, ki je takrat deloval v okviru TVD Partizan Radenci (sedaj Športno društvo Radenci).

Nekdanji pobudnik ustanovitve kluba skupaj z Gornjec Francom, Zdravko Mauko-Magi, je ob tej priliki pripravil arhivsko dokumentarno slikovno razstavo in povedal, da je veliko zaslug pri ustanovitvi kluba imel takratni prof. telesne vzgoje Tone Žnidarič. Prvi predsednik je bil Anton Sečko st., sledili so Franc Gornjec, Janez Klemenčič, Zdravko Mauko-Magi, Tonči Sečko, Aleš Miljevič, Robi Sečko, sedaj je aktualni predsednik Borut Sečko. Igrišče za mali nogomet na travi so takrat uredili "Pri blokih".

V obdobju 50-tih let je v klub bilo včlanjenih 123 igralcev, ki so prispevali k izjemnim dosežkom saj je klub bil večkratni prvak Občinske lige Gornja Radgona, prvak lige ob Muri, organiziral je nekaj odmevnih turnirjev na državni ravni z udeležbo 36 ekip iz Slovenije in tujine na katerih so sodelovali tudi igralci I. Slovenske nogometne lige in igralci državne reprezentance.

Ekipa skrbi za podmladek, čeprav je donatorskih sredstev vsako leto manj. Ob pomoči sponzorjev je organizacijski odbor ob jubileju pri Lovskem domu priredil piknik na katerem so poleg nekdanjih igralcev bili dobrodošli tudi navijači, simpatizerji in ostali člani, ki so kakorkoli pomagali pri razvoju društva. Pred okrepčilom so se z enominutnim molkom spomnili tudi preminulih članov. Sledilo je družabno srečanje.

Besedilo, posnetek: Dani Mauko



Več v Šport