»Zmagovalna tura za dober namen« tudi po Prlekiji, pridružite se jim lahko v Ljutomeru

Z zmagovalno turo za dober namen se bodo kolesarji podali na 10 etap, ki bodo potekale po vsej Sloveniji, z začetkom v Pogačarjevem rojstnem kraju Komendi in zaključkom v Ormožu, pri proizvodnem obratu Carthaga.

Prlekija-on.net, četrtek, 29. avgust 2024 ob 17:10
Tadej Pogačar, foto: Alen Milavec

Tadej Pogačar, foto: Alen Milavec

Še preden bo najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar skušal na Svetovnem prvenstvu osvojiti mavrično majico, se bo to jesen na slovenskih cestah zgodil dobrodelni projekt, katerega ambasador je prav on. V ponedeljek, 9. septembra 2024 se začenja Zmagovalna tura za dober namen, ki jo v sodelovanju s Tadejem Pogačarjem organizirata podjetje Carthago in Hitradio Center.

Z zmagovalno turo za dober namen se bodo kolesarji podali na 10 etap, ki bodo potekale po vsej Sloveniji, z začetkom v Pogačarjevem rojstnem kraju Komendi in zaključkom v Ormožu, pri proizvodnem obratu Carthaga. Na 420 kilometrov dolgi turi jih bo ves čas spremljal avtodom Carthago, ki ga je Tadej Pogačar uporabljal na njegovih zmagovalnih poteh, vključno z dirkama po Franciji in Italiji.

Etape bodo potekale v popoldanskem času od 15.00 ure dalje. Vsi, ki se želijo pridružiti na kateri od tras pa se lahko prijavijo na radiocenter.si, kjer je tudi seznam vseh etap po posameznih dnevih. Deveta etapa bo 19. septembra potekala na trasi Gornja Radgona - Murska Sobota - Odranci. Daljša 10. etapa bo 20. septembra na relaciji Odranci - Jeruzalem - Ormož (v Odrancih se lahko pridruži vsak in prijava na etapo ni potrebna), krajša pa na relaciji Odranci - Ljutomer - Ormož (v Odrancih ali Ljutomeru se lahko pridruži vsak in prijava na etapo ni potrebna).

Avtodom Tadeja Pogačarja na dobrodelni dražbi

Za avtodom bo v času trajanja potekala spletna dražba po izklicni ceni 50 tisoč evrov, izkupiček dražbe pa bo v celoti namenjen v dobrodelne namene: delno Pogačarjevi fundaciji za boj proti raku, občinama Odranci in Ormož ter izgradnji varne infrastrukture za slovenske rekreativce - natančneje za izgradnjo kolesarskih in/ali pešpoti v eni izmed slovenskih občin, ki bo zmagovalka na Carthagovem razpisu za prejem doniranih sredstev.

Postanite novi, srečni lastnik avtodoma Tadeja Pogačarja prav vi in podprite dobrodelno akcijo! Prijave dražiteljev so odprte tukaj.

Carthago
Avtodom, foto: Carthago

V slavnem avtodomu bodo radijci skupaj preživeli 10 dni

Ves čas trajanja akcije bodo voditelji Hitradia Center Klemen Kopina, Vesna Ponorac in Melani Mekicar živeli in oddajali iz slavnega avtodoma. V njem bodo gostili številne znane Slovence iz sveta športa in zabave, kot gost pa se jim bo pridružil tudi oče našega šampiona Mirko Pogačar.

»Po nekaj neverjetnih mesecih, ki so za mano, je čas za še eno posebno turo - zmagovalno turo za dober namen. Odločili smo se, da avtodom  Carthago, ki je bil z mano na mojih zmagovalnih poteh, dobi novega lastnika na dobrodelni dražbi. Upam, da nam bo zmagovalna tura s Carthagom in Hitradiem Center uspela, zato vabim vse kolesarje, da se nam pridružijo, saj verjamem, da smo skupaj močnejši,« je pred začetkom dobrodelnega projekta povedal trenutno najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar.

Direktorica Carthaga Sandra Županec je dodala: »V podjetju Carthago smo skupaj s Tadejem Pogačarjem in v sodelovanju s Hitradiom Center zasnovali edinstven projekt, ki združuje strast do športa in srčnost dobrodelnosti.
Avtodom, ki je bil zadnji dve leti Tadejev sopotnik na njegovih zmagovalnih turah, bo kmalu našel novega lastnika na dobrodelni dražbi. Želimo, da vozilo, ki nosi v sebi zgodbo o uspehu, predanosti in vztrajnosti, postane simbol upanja in podpore tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Vabimo podjetja in posameznike, da se pridružite naši plemeniti akciji in sodelujete na dražbi. S svojim nakupom boste omogočili svetlejšo prihodnost izbranim prejemnikom sredstev. Celoten izkupiček dražbe bo namenjen dobrodelnosti.
Postanite del te zgodbe! Skupaj omogočimo, da Tadejev avtodom še naprej vozi po zmagovalnih poteh - tokrat v imenu dobrodelnosti in solidarnosti. Vaša podpora šteje in prinaša pravo spremembo.
Združeni lahko poskrbimo za lepši jutri pomoči potrebnim

Projekt nestrpno pričakujejo tudi na Hitradiu Center. Programski direktor David Irgolič je povedal: »Cela ekipa je že v nizkem štartu in komaj čaka, da gremo na teren. Čeprav nas čakajo številni izzivi, se projekta izjemno veselimo, saj se bomo tako poklonili našemu asu Tadeju Pogačarju, ki je postavil nove mejnike v slovenskem in svetovnem kolesarstvu. Upam, da bomo z dražbo avtodoma uspeli zbrati čim več, naši voditelji pa že nestrpno pričakujejo, da lahko preizkusijo to vozilo, ki ga je uporabljal športni zvezdnik svetovnega kova



Več v Šport