Ljutomerski policisti ustavili voznika, ki je prevažal šest tujcev

Tujci so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Državljani Turčije so zaprosili za mednarodno zaščito.

Prlekija-on.net, petek, 30. avgust 2024 ob 08:37
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem kaznivih dejanj, nedovoljen prehod čez državno mejo, dve kršitvi javnega reda in miru, dve prometni nesreči z lahko telesno poškodbo, dve prometni nesreči v katerih je nastala materialna škoda, dve povoženji divjadi, zaseg osebnega avtomobila.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve kaznivi dejanji tatvine, dve kaznivi dejanji goljufije, dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari in vlom v stanovanjsko hišo.

Javni red in mir je bil kršen v zasebnem prostoru in na javnem kraju. Kršitelja sta se ob intervenciji policistov pomirila. in prenehala s kršitvami. Policisti PP Ljutomer so v naselju Stara Nova vas zaustavili voznika osebnega avtomobila, ki je bil tuj državljan in je v vozilu prevažal šest državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Državljani Turčije so zaprosili za mednarodno zaščito. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba zaradi prepovedanega prehajanja meje.

Policisti so v Murski Soboti vozniku, ki za vožnjo osebnega avtomobila ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli osebni avtomobil.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornja Radgona.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 80-letnico nešli

petek, 25. oktober 2024 ob 14:06
Voznik je bil prehiter

Državljan Ukrajine vozil s hitrostjo 206 km/h

petek, 25. oktober 2024 ob 13:17
Policija

Pogrešali osebo, ki je bila v nočnih urah najdena

petek, 25. oktober 2024 ob 07:29