Otroška druščina prvošolcev v Splošni bolnišnici Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota je organizirala dogodek za otroke zaposlenih, ki bodo letos prvič zakorakali v šolo.

Prlekija-on.net, petek, 30. avgust 2024 ob 08:56
Dogodek za prvošolce v SB Murska Sobota

Dogodek za prvošolce v SB Murska Sobota

V zadnjem počitniškem tednu je Splošna bolnišnica Murska Sobota organizirala dogodek za otroke zaposlenih, ki bodo letos prvič zakorakali v šolo.

Bolnišnica uspešno implementira številne ukrepe Družini prijazno podjetje za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja. A sigurno najlepši, najbolj vesel in prijeten je ukrep "Obdarovanje otrok zaposlenih", v sklopu katerega privabijo nasmeh na obraz zvedavih otrok in zadovoljstvo na obraz ponosnih staršev.

Letos so dogodek pričeli s plesno točko učenk OŠ III Murska Sobota, ki so za bodoče prvošolčke pripravile sproščeno in zabavno poletno obarvano koreografijo, ki pripoveduje o tem, kako poseben in lep je vsak naš dan, če le pustimo, da ga uzremo skozi otroške oči. Prvošolčki so prejeli prvo torbico kot simbolično darilo, dodatno pa so jih razveselili z gledališko predstavo gledališča KU-KUC. »Črtek v mestu« je otroško druščino poučil o predpisih in pravilih obnašanja v cestnem prometu ter okrepil vrednote sodelovanja, solidarnosti in empatije.

Ta dan so v spomin zapisali kot lepo doživetje, kjer so se spoznali, posladkali in veliko smejali. Bilo je veselo, razigrano in hvaležno.

Prvošolčke so pospremili s popotnico, da bi se v šoli počutili karseda lepo, varno, predvsem pa sproščeno v družbi sošolcev in v družbi znanja.

Bolnišnica bo še naprej aktivno delovala na področju ohranitve polnega certifikata Družini prijazno podjetje, da povežejo vrednote kot so veselje, zdravje in družina.



Več v Kultura in izobraževanje