V delovnih nesrečah poškodovani trije ljudje

En je pri opravilih barvanja fasade padel ob vzpenjanju z lestve na streho objekta, nakar je padel na teraso, v drugi delovni nesreči pa sta bila huje poškodovana delavca gradbenega podjetja.

Prlekija-on.net, petek, 30. avgust 2024 ob 14:27
Trije so bili huje poškodovani

Trije so bili huje poškodovani

Policisti so v četrtek, ob 9.14 bili obveščeni o padcu s strehe v okolici Ptuja, pri barvanju fasade na stanovanjski hiši. Policisti so na kraju ugotovili, da je 41-letnik pri opravilih barvanja fasade padel ob vzpenjanju z lestve na streho objekta, nakar je padel na teraso. Pri padcu si je poškodoval nogo in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnišnico na Ptuju, kjer so poškodbe opredelili kot hudo telesno poškodbo. Policist bodo po vseh zbranih obvestilih in drugih ugotovitvah obveščali ptujsko okrožno državno tožilstvo.

V drugi delovni nesreči huje poškodovana delavca gradbenega podjetja

Ob 12.39 pa so bili policisti obveščeni o delovni nezgodi, v kateri sta bila udeležena dva delavca podjetja, ki izvaja gradbena dela na območju PP Ruše. Z opravljenim ogledom in zbiranjem obvestil je bilo zaenkrat ugotovljeno, da je pri gradbenih delih prišlo do padca težjega betonskega predmeta, ki je po padcu zdrsel po podlagi in zadel 61-letnega delavca, ki je padel, pri čemer je podrl še drugega 25-letnega delavca, ki je prav tako padel po tleh. Pri padcu po betonski podlagi sta oba delavca bila hudo telesno poškodovana, vendar njuno življenje ni ogroženo.

Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu po 201. členu KZ-1, o ugotovitvah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 80-letnico nešli

petek, 25. oktober 2024 ob 14:06