Na Šafarskem odmevale pesmi vaše in naše mladosti

Nastopila je odlična glasbena skupina Prašnati. Ob njih je bilo še nekaj kulturnih vložkov bovjaš oz. mali rijtar - vaški razglaševalec iz Črenšovcev, Anton Horvat, lastnik kovaškega muzeja iz Razkrižja ter Olga Majcen iz Mote.

Prlekija-on.net, sreda, 4. september 2024 ob 16:13
Zaključek poletja - pesmi vaše in naše mladosti

Zaključek poletja - pesmi vaše in naše mladosti

Minuli petek, 30. avgusta, so v Občini Razkrižje organizirali prireditev z naslovom Zaključek poletja - pesmi vaše in naše mladosti. Prireditev se je dogajala v parku Lokalne Eko Zdrave Tržnice Občine Razkrižje na Šafarskem.

Nastopila je odlična glasbena skupina Prašnati, ki se je v javnosti prvič predstavila poleti 2016. Člani so se pred tem sicer kalili že v drugih glasbenih sestavih (in jim seveda še ostajajo zvesti), takrat pa so začeli pisati novo zgodbo - o glasbi, ki je bila nekoč že zapisana, zaigrana in zapeta, predvsem pa dobro sprejeta. Nekaj mladega in nekaj starega bi lahko dejali o njihovi muziki; preverjenega, pa vendar nevsakdanjega, s kančkom hudomušnosti in varieteja, prepletenega s standardnimi ritmi in zapakiranega v dokaj neobičajno instrumentalno zasedbo: saksofon, harmoniko, cimbale, »bajs« in boben. V njihovi glasbi je čutiti zvoke Panonije na nekoliko drugačen način, s pridihom urbanega, morda celo kavarniškega, rahlo džezovskega. Lahko pa enostavno rečemo, da preigravajo večno zelene melodije....a vendar malo drugače.

Ob njih je bilo še nekaj kulturnih vložkov bovjaš oz. mali rijtar - vaški razglaševalec iz Črenšovcev, Anton Horvat, lastnik kovaškega muzeja iz Razkrižja ter Olga Majcen iz Mote. Ob odru sta svoja slikarska dela razstavljali akademska slikarka Katja Bednařik Sudec in ljubiteljska slikarka Marjeta Wolf.

Na tržnici so se predstavljali različni ponudniki. Članice in člani Turistično narodopisnega društva Razkrižje pa so poskrbeli za razkriške mlince in pijačo.



Več v Kultura in izobraževanje