V soboto, 7. septembra vabljeni na prireditev »Dober den pri Mali Nedli«

Na dobrodelni prireditvi bodo zbirali denar za zdravljenje triletnega Bineta iz Kuršincev.

Branko Košti, četrtek, 5. september 2024 ob 10:57
Mala Nedelja

Mala Nedelja

Pri Mali Nedelji bo v soboto, 7. septembra, v organizaciji krajevne skupnosti, potekala dobrodelna prireditev »Dober den pri Mali Nedli«. Kot že v preteklih letih, bodo tudi letos združili moči vsi deležniki v KS Mala Nedelja in Radoslavci - društva, zasebniki, javni zavodi, humanitarne orhanizacije, ...

Tako bodo obiskovalci od 14. ure naprej lahko uživali ob pestrem kulturnem, zabavnem in športnem programu, v katerem bodo sodelovali oz. se predstavil: Bioterme Mala Nedelja, okoliški harmonikaši, okoliški čebelarji, oldtimerji, Turistična kmetija Vrbnjak, Judo Prlekija z Narsejem, Moto Klub Pürgaške sekire, NTK Spin Mala Nedelja, Lovska družina Mala Nedelja, OŠ in vrtec Mala Nedelja, Gasilec Sašo, Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci, Vinska kraljica, Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja, gasilci, Društvo vinogradnikov Mala Nedelja, Kontrasti, Žiga Zmazek na bobnih, folklora, ansambel Takt, Iskrivi muzikanti, Duo Maguša, Domen Kumer, mlada pevka Chriztel Renae Aceveda iz Sv. Martina, ... Vmes si bodo na številnih stojnicah lahko ogledali ročna dela, okušali dobrote pridnih gospodinj in naših priznanih vinogradnikov, kuharji pa bodo poskrbeli za brezplačni bograč. Ves čas bo potekal tudi bogat srečelov.

Letošnja dobrodelna prireditev bo potekala pod sloganom »Za Bineta«, saj bo ves izkupiček namenjen za stroške zdravljenja triletnega Bineta iz Kuršincev.

Kdo je Bine?
Na to vprašanje Boštjan Žerdin, predsednik KS Mala Nedelja, odgovarja: »Bine je še otrok, ki bi se danes moral igrati s svojimi vrstniki, prijatelji. Je otrok, ki bi moral septembra v vrtec. Je otrok, ki bo 7.9.2024 praznoval svoj 3. rojstni dan.
Bine pa je tudi junak, ki bije težko bitko z zahrbtno boleznijo, kjer mora prestati številne operacije, terapije in presaditve, da premaga svojega sovražnika - bolezen.
Ne moremo si predstavljati, kaj to pomeni zanj, njegove starše in bližnje!
Lahko pa mu pomagamo, da pridemo na Dober den 2024 in tam "zapravimo" ali doniramo kakšen evro, kupimo kakšno srečko, saj bo izkupiček prireditve namenjen njemu/njegovi družini, ki septembra odhaja na zdravljenje v Italijo, kjer so najboljši zdravniki na svetu za njegovo bolezen.
Verjamem, da smo in bomo solidarni in da smo pripravljeni pomagati Binetu

Kdor želi pomagati, lahko donacijo za Bineta nakaže tudi na račun Krajevne skupnosti Mala Nedelja TRR SI56 01263-6450820003. Namen Za Bineta.

Dober den pri Mali Nedli



Več v Kultura in izobraževanje