Srečali so se starejši občani in zakonski jubilanti

Vroč poletni poldan so ob kulturnem programu preživeli pod šotorom v vaškem jedru, kjer sta jih navdušila moderatorja s skečem.

Prlekija-on.net, četrtek, 5. september 2024 ob 16:23
Srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov, foto: Občina Križevci

Srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov, foto: Občina Križevci

V torek, 3. septembra 2024 je potekalo tradicionalno srečanje starejših občanov in zakonskih jubilantov. Vroč poletni poldan so ob kulturnem programu preživeli pod šotorom v vaškem jedru, kjer sta jih navdušila moderatorja s skečem.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Križevci Branko Slavinec in križevski župnik Štefan Vinkovič.

Župan je povedal, da starejše odlikujejo modrost in bogate zgodbe, ki jih prenašajo na mlajše generacije. Starejši so nosilci vrednot, njihovo življenje je polno izkušenj. Starejšim se je zahvalil za dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo, saj so mnogi preko različnih društev ali kot posamezniki aktivni na številnih področjih. Poudaril je, da je skupaj s starejšimi potrebno graditi okolje, kjer bodo cenjeni, vključeni in ljubljeni.

Župnik se je navezal na županove besede, da so pomembe predvsem vrednote in ne materialno bogastvo. V času njegovega odraščanja in odraščanja zbranih na prireditvi, ni bilo tehnike, imeli pa so drug drugega in to jih je povezovalo.

Za glasbeni program sta poskrbela Maja in Vlado Ravničan iz Zreč.

Najstarejša na prireditvi sta bila 92-letna Ljudmila Vidmar iz Bučečovcev in 92-letni Stanislav Marinič iz Logarovcev. Z rok predsednice društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru Milice Hamler in križevskega župana, sta prejela darilo.Zlate plakete za 50 let zakonske zveze so prejeli Ivanka in Rudolf Škrget, Milena in Ivan Belec, Antonija in Franc Čirič ter Pavla in Franc Horvat.

Diamantne listine za 60 let zakonske zveze pa so prejeli Ema in Janez Štrakl, Olga in Alojz Onišak, Vida in Franc Štuhec, Angela in Jožef Budja ter Alojzija in Štefan Borovič.

Vsem jubilantom iskrene čestitke!

Misel papeža Frančiška: "Upajte si veliko zastaviti, za vse življenje. Tvegajte, ker je zakonska zveza tveganje, ampak to tveganje je vredno vsakršnega truda. Za vse življenje, takšna je namreč ljubezen."



Več v Družabno