Najuspešnejše živilsko podjetje ponuja stabilnost ter priložnosti za razvoj in rast

Perutnina Ptuj, vodilno živilsko podjetje v Sloveniji in širši regiji, ne stavi le na svojo tradicijo, temveč tudi na prihodnost svojih zaposlenih.

Oglasno sporočilo, petek, 6. september 2024 ob 12:18
Perutnina Ptuj

Perutnina Ptuj

V letošnjem letu je podjetje Perutnina Ptuj ponovno dokazalo svojo zavezanost k zagotavljanju kakovostnih delovnih pogojev in rasti zaposlenih. Z ambicioznimi investicijami v avtomatizacijo, okoljske projekte in optimizacijo proizvodnje ustvarja nove priložnosti za iskalce zaposlitve. S svojo bogato 119-letno tradicijo in podporo strateškega lastnika MHP, največjega evropskega perutninarja, Perutnina Ptuj nenehno vlaga v prihodnost. Od leta 2019 do 2023 so vložili neverjetnih 160 milijonov evrov v razvoj, kar omogoča večjo produktivnost in konkurenčnost. Samo v letu 2023 je bilo investiranih 53 milijonov evrov, kar je ustvarilo nove priložnosti za zaposlene na vseh ravneh proizvodne verige. Ta rast in vlaganja zagotavljajo stabilnost ter razvoj tako podjetja kot tudi zaposlenih.

Dobro počutje zaposlenih na prvem mestu

Perutnina Ptuj je eno izmed redkih podjetij v živilski industriji, ki tako celovito skrbi za zdravje in dobro počutje zaposlenih. Projekt »Workplace Improvement« je del dolgoročne strategije, ki vključuje promocijo zdravja z masažnimi stoli na delovnih mestih, subvencionirana letovanja, dostop do ugodnih športnih aktivnosti ter kolektivno nezgodno zavarovanje. Zdravje in motivacija sta ključna dejavnika uspeha podjetja, zato so te pobude zasnovane tako, da izboljšajo kakovost življenja zaposlenih tako na delovnem mestu kot tudi izven njega.

Višanje plač in nadpovprečni regres

Perutnina Ptuj je v letu 2024 storila še en pomemben korak pri izboljšanju pogojev dela z dvigom plač za skupno 10 %. Januarja so plače dvignili za 5 %, junija pa za dodatnih 5 %. Poleg tega so izplačali enega najvišjih regresov v panogi - 1.950 evrov, kar dodatno potrjuje njihovo zavezanost k pravičnemu nagrajevanju zaposlenih. Vsi zaposleni prejemajo bruto plačo, ki je nad zakonsko določeno minimalno plačo, poleg tega pa še dodatke za delovno dobo, nadure in drugo. Z uvedbo nove sistemizacije delovnih mest so v Perutnini Ptuj ustvarili jasnejšo sliko kariernih poti, kar zaposlenim omogoča boljše možnosti za napredovanje.

Trajnostno naravnano podjetje z nagradami v panogi

Podjetje je predano trajnostnemu razvoju in zmanjševanju okoljskega vpliva. V zadnjih letih so močno vlagali v okoljske projekte, med drugim tudi v obnovljive vire energije. Njihova prizadevanja so bila nagrajena z vrsto priznanj, med drugim za najuspešnejše živilsko podjetje v Sloveniji in najboljše živilsko podjetje med srednjimi in velikimi podjetji na natečaju Odlično živilsko podjetje 2024. Njihova blagovna znamka POLI, ki letos praznuje 50 let, je bila razglašena za blagovno znamko leta 2024 na Slovenskem oglaševalskem festivalu.
Postanite del zgodbe o uspehu!

Če želite postati del uspešnega podjetja, ki vlaga v svoje zaposlene, dviguje plače, skrbi za zdravje in trajnost ter nenehno raste, se pridružite ekipi Perutnine Ptuj. Obiščite spletno stran https://perutninaptujgroup.com/kariera za več informacij o prostih delovnih mestih ali pišite na helena.helbl@perutnina.eu.

Pridružite se podjetju, ki stavi na vaše dobro počutje in rast ter postanite del prihodnosti Perutnine Ptuj!



Več v Gospodarstvo