Na 19. Bučariji stehtali najtežjo bučo v zgodovini prireditve

Najtežja buča je letos tehtala kar 218 kg, kar je najtežja buča v zgodovini prireditve, pridelal pa jo je Albert Vrabelj.

Prlekija-on.net, nedelja, 8. september 2024 ob 19:56
Bučarija 2024

Bučarija 2024

Turistično društvo Stara Cesta, je ta konec tedna v Mekotnjaku pri Stajnkovih pripravilo tradicionalno, letos že 19. Bučarijo. V soboto so na njivi pobrali bučni pridelek, postavili bučne aranžmaje, si privoščili bučno jüžino po starem ter stehtali največje buče, v nedeljo pa je potekala še osrednja prireditev, kjer se je na prireditvenem prostoru zbrala množica ljudi od blizu in daleč. Ob tem sta vse zbrane nagovorila predsednica TD Stara Cesta Marija Gaube in podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler.

Kot vsako leto so na travniku bili na ogled številni zanimivi bučni aranžmaji, v prostorih bara je bila na ogled zelo bogata kulinarična razstava bučnih specialitet, po prireditvenem prostoru pa je dišalo po sveže pripravljenih številnih bučnih jedeh. Pripravili so kulturni program, obiskovalci so lahko spremljali prikaz trebljenja buč ter na stojnicah degustirali različne bučne specialitete, najmlajši pa ustvarjali v ustvarjalnih delavnicah.

Tudi letos so razglasili rezultate natečaja za najtežjo bučo, na katerega se lahko prijavijo člani društva oz. krajani KS Stara Cesta. Najtežja buča je letos tehtala kar 218 kg, kar je najtežja buča v zgodovini prireditve, pridelal pa jo je Albert Vrabelj. Predsednica je lastnikom najtežjih buč, tako pri podmladku kot pri odraslih, razdelila nagrade, nato pa je sledilo prijetno druženje.

Bučni aranžmaji bodo na ogled še prihodnje dni.



Več v Družabno