Ormoški policisti pridržali voznika mopeda, ki je vozil pod vplivom alkohola

Med vikendom so obravnavali tudi 42 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo ter bili odpeljani v azilni dom.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. september 2024 ob 07:50
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 6. septembra, ob 09.10 so policisti v cestnem prometu obravnavali voznika mopeda, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal vrednost 0.84 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega sledi obdolžilni predlog, prav tako je bil vozniku odrejeno pridržanje, katero je potekalo v prostorih PP Ormož.

Ob 10.30 so policisti bili obveščeni o ilegalnem pribežniku. Policisti so po prejetem obvestilu prijeli državljana Afganistana, kateri je nedovoljeno prestopil državno mejo. Oseba je v postopku podala namero za mednarodno zaščito in je bila po zaključenem postopku odpeljana v azilni dom.

Ob 14.12 so policisti bili obveščeni o ilegalnih pribežnikih. Policisti so po prejetem obvestilu prijeli 10 državljanov Afganistana in državljana Irana, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Osebe so v postopku podale namero za mednarodno zaščito in so bile po zaključenem postopku odpeljani v azilni dom.

Ob 15.36 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper kršitelja izvedli hitri postopek v zvezi kršitve določil ZJRM-1.

Ob 19.12. so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZJRM-1.

Ob 20.44. so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZJRM-1.

Ob 22.27 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, naknadno obveščeni še o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da gre za istega kršitelja, po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestilih bodo policisti kršitelju izdali plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZPrCP.

V soboto, 7. septembra, ob 08.57 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestil so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 12.00 so policisti med postopkom zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper kršitelja sledi ukrep po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 12.09. so policisti bili obveščeni o ilegalnih pribežnikih. Policisti so po prejetem obvestilu prijeli 5 državljanov Iraka in 25 državljanov Turčije, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Osebe so v postopku podale namero za mednarodno zaščito in so bile po zaključenem postopku odpeljani v azilni dom.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 80-letnico nešli

petek, 25. oktober 2024 ob 14:06
Voznik je bil prehiter

Državljan Ukrajine vozil s hitrostjo 206 km/h

petek, 25. oktober 2024 ob 13:17
Policija

Pogrešali osebo, ki je bila v nočnih urah najdena

petek, 25. oktober 2024 ob 07:29