Ob 26. občinskem prazniku Občine Križevci podelili priznanja

V Kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru je potekala slavnostna seja, na kateri so bila podeljena občinska priznanja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 9. september 2024 ob 15:20
Slavnostna seja ob občinskem prazniku Občine Križevci

Slavnostna seja ob občinskem prazniku Občine Križevci

V petek, 6. septembra, je v Kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru potekala slavnostna seja, na kateri so bila podeljena občinska priznanja.

Zbrane je nagovoril župan občine Križevci Branko Slavinec. Povedal je, da je letošnje leto posebno, saj so praznovali več pomembnih obletnic, v tem obdobju se končujejo nekateri veliki projekti (gradnja regionalne ceste R2 439 skozi Lukavce, dozidava dveh oddelkov vrtca itd.). Zahvalo in čestitke je izrekel vsem občanom in občankam občine, ki prispevajo k lokalnemu utripu.

Sledil je govor slavnostnega govorca, ministra za kohezijo in regionalni razvoj, dr. Aleksandra Jevška.

Podeljena so bila občinska priznanja in županovo priznanje.

Jožef Slavič je prejel priznanje Občinskega sveta Križevci s plaketo in listino za izjemno delo na več področjih. Po končani Kmetijski šoli v Rakičanu je prevzel družinsko kmetijo in se uspešno ukvarjal z govedorejo ter kasaškim športom. Slavič je dolgoletni član in vodja različnih društev, v občini je znan po predanem in humanitarnem delu.

Frančiška Rakuša je prejela pisno priznanje Občinskega sveta za dolgoletno delo v Društvu upokojencev Križevci in drugih lokalnih organizacijah. Predlagatelji so izpostavili njeno 30-letno delo pri Krajevni organizaciji RK Križevci.

Milan Majcen je bil nagrajen s pisnim priznanjem Občinskega sveta za svoje delo v športnih društvih in lokalni skupnosti. Kot predsednik Športne zveze Križevci in član različnih športnih organizacij je pomembno prispeval k razvoju športa v regiji ter se izkazal s predanostjo in vodstvom.

Denis Čuk je prejemnik pisnega priznanja Občinskega sveta za uspešen razvoj in uspešno vodenje podjetja Ključavničarstvo Denis Čuk, ki je znano po inovacijah in vlaganjih v najsodobnejšo tehnologijo, kar prispeva k lokalnemu gospodarstvu in ustvarjanju novih delovnih mest.

Izjemno nadarjen občan Filip Zver je bil letos nagrajen z županovim priznanjem. Filip je bil eden izmed štirih dijakov, ki so se udeležili Mednarodne kemijske olimpijade v Savdski Arabiji. V letošnjem letu je bil tudi zlati maturant ljutomerske gimnazije.

Himno je odpela Sabina Lašič, za glasbene vložke pa je z violino poskrbela Ekaterina Lepoša.

Foto: Občina Križevci



Več v Kultura in izobraževanje

Sprejem za Filipa Zvera

Župan sprejel zlatega maturanta Filipa Zvera

torek, 24. september 2024 ob 16:43
Diamantna poroka Slavica in Josip Sitar

Slavica in Josip Sitar sta obeležila 60 let poroke

torek, 24. september 2024 ob 10:23