Na Cvenu izvedli že 7. športne popoldneve

Vsak dan od ponedeljka do petka so otroke pričakale različne športne vsebine z dodatnimi dejavnostmi, ki so še za odtenek bolj popestrile dogajanje.

Prlekija-on.net, sreda, 11. september 2024 ob 09:00
7. športni popoldnevi na Cvenu

7. športni popoldnevi na Cvenu

Športno društvo Cven in Športna zveza Ljutomer sta v športnem parku na Cvenu in njegovi okolici zadnji teden poletnih šolskih počitnic od 26. do. 30 avgusta pripravila že sedmo izvedbo športnih popoldnevov za osnovnošolce. Vsak dan od ponedeljka do petka so otroke pričakale različne športne vsebine z dodatnimi dejavnostmi, ki so še za odtenek bolj popestrile dogajanje.

Prvi dan so se za uvod udeleženci najprej spoznali po skupinah in ob različnih prilagojenih aktivnostih, nato so se preskusili v športih, ki jih tradicionalno spodbuja ŠD Cven: v nogometu, namiznem tenisu in odbojki na mivki. Dan so otroci zaključili v velikem pričakovanju, saj so ob slovesu izvedeli, da jih bo naslednji dan pričakalo prav posebno presenečenje.

Presenečenje je bila predstavitev eksotičnih živali. Najtežja torkova naloga je bila torej biti tiho in brzdati navdušenje, saj živali niso smeli prestrašiti. So pa zato toliko bolj zbrano poslušali in tako izvedeli veliko novega o največjem ščurku, kameleonu, želvah, aligatorju in različnih vrstah pitonov. Tudi priložnosti za fotografiranje ni manjkalo, razen z aligatorjem, ker je imel preveč ostre zobe. Po predstavitvi živali so otroci spoznavali lokostrelstvo in hokej na travi. Ker so bili ves dan pridni, so zadnje pol ure druženja lahko izkoristili za prosto igro.

Kot zdaj že narekuje tradicija, je bila sreda dan za spoznavanje skrivnosti športnega ribolova. A to ni bilo vse. Med pohodom proti Hudinovi jami so se namreč ustavili na Kmetiji Vrabelj na Moti in spoznali, s čim se tam ukvarjajo. Ulov pri ribniku je bil pa različen, kot je pri ribičih tudi navada.

In v četrtek? Gasilci in palačinke - recept za odličen dan! To kombinacijo so organizatorji športnih popoldnevov preizkusili že večkrat, zato tudi letos ni bilo razloga, da bi se stvari lotili drugače. A to ta dan ni bilo vse. Najprej so otroci opravili kratek trening košarke, nato pa spoznavali še pomen športa za zdravje in vrednote, ki jih šport spodbuja.

Zadnji dan letošnjih športnih popoldnevov je zaznamoval popoln športno-zabavni odklop, tokrat na športnem igrišču pri cvenski šoli, kjer so se udeleženci najprej preizkusili v športnem kvizu. Rezultat: 4 ekipe, 11 vprašanj in vseh 44 pravilnih odgovorov. Za zgodovino! Ali pa so bila vprašanja prelahka?
Na parkirišču je na najmlajše in najbolj nestrpne že čakalo napihljivo igralo GRENI HOP, med čakanjem na prihod staršev pa so otroci izpilili še zadnje malenkosti, da so se nato lažje pomerili z njimi. Preostanek večera so se merili v nogometu, košarkarskem poligonu, lokostrelstvu in igri med dvema ognjema. Da ne bi ostali lačni, so si lahko vmes na ognju spekli hrenovke, prelep petkov večer pa so zaključili z veselim druženjem.

ŠD Cven in ŠZ Ljutomer se vsem otrokom zahvaljujeta za udeležbo, prav tako se iskreno zahvaljujeta vsem, ki so pomagali pri izvedbi letošnjih aktivnosti, in sicer Robertu za trening nogometa, Izaku in Ani za trening odbojke na mivki, Sari in Janku za predstavitev namiznega tenisa, Mateju iz Društva Pepson za predstavitev eksotičnih živali, Andreju in ribičem Društva Motarska jama za pomoč pri ribarjenju, Simonu iz Košarkarskega kluba Ljutomer za trening košarke, gasilcem PGD Cven in PGD Mota za »dan z gasilci«, Nataliji in Kmetiji Vrabelj za jajca za palačinke, Dragu in Benji za pomoč pri peki palačink, Anji za poslikavo obraza, Gregorju in podjetju GRENI HOP za postavitev napihljivega igrala, POŠ Cven za uporabo prostorov in igrišča, Tanji in Tini za postržjače, Zvonku za kurišče ter Športni uniji Slovenije in Zavodu za šport RS Planica.



Več v Šport