Ljutomerčan prejel Listino za razvoj obštudijskih dejavnosti na Univerzi v Mariboru

Listino za razvoj obštudijskih dejavnosti je prejel študent Matej Makoter Rožmarin s Pravne fakultete za prizadevno delo in nadpovprečen prispevek k razvoju obštudijskih dejavnosti na Univerzi v Mariboru.

Prlekija-on.net, četrtek, 12. september 2024 ob 19:40
Na Univerzi v Mariboru so podelili nagrade in priznanja, foto: Univerza Maribor

Na Univerzi v Mariboru so podelili nagrade in priznanja, foto: Univerza Maribor

Na Univerzi v Mariboru so s podelitvijo nagrad in priznanj študentom, posameznikom, podjetjem ter podelitvijo naslovov zaslužni profesor in častni doktor obeležili dan univerze. V teh dneh namreč mineva 49 let odkar je skupščina Republike Slovenije septembra leta 1975 sprejela Zakon o ustanovitvi Univerze v Mariboru, druge največje in druge najstarejše visokošolske ter znanstvenoraziskovalne ustanove v Sloveniji.

Ob prazniku svoje univerze je zbrane nagovoril rektor prof. dr. Zdravko Kačič in se ob tem zahvalil vsem prisotnim ter poudaril, da je današnji dan pomemben za Univerzo v Mariboru, saj ne le da častijo dan univerze, temveč tudi podeljujejo častni doktorat Nobelovemu nagrajencu za kemijo Sir Gregory Paul Winterju.

Listino za razvoj obštudijskih dejavnosti je prejel študent Matej Makoter Rožmarin s Pravne fakultete za prizadevno delo in nadpovprečen prispevek k razvoju obštudijskih dejavnosti na Univerzi v Mariboru.

Matej, ki prihaja iz Ljutomera, je absolvent magistrskega programa II. stopnje na Pravni fakulteti. Ves čas svojega bogatega udejstvovanja, ga je pri zastopanju študentskih interesov vodilo načelo poštenosti, iskrenosti in dobronamernosti. Vzpodbujal je povezovanje študentov, medsebojno pomoč in človeško noto, saj verjame, da je le s skupnimi močmi mogoče doseči več.

Listino za pomembne kulturne dosežke je prejela študentka Vanja Kolanovič iz Medicinske Fakultete za izjemne uspehe za razvoj kulture in kulturne dejavnosti na Univerzi v Mariboru.

Listino za naj prostovoljca študenta je prejel študent Klemen Tršinar iz Fakultete za naravoslovje in matematiko zaradi izjemne zavzetosti pri prostovoljni dejavnosti na Univerzi v Mariboru.

Listino za prispevek k inovacijski dejavnosti študentov je prejel študent Luka Kobale iz Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko za izjemne dosežke na področju inovacijske in podjetniške dejavnosti.

Plaketo Leona Štuklja je prejela moška odbojkarska ekipa Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko za vidnejše dosežke na področju športa.

Znak Leona Štuklja je prejel Enej Marinič iz Ekonomsko poslovne fakultete za izjemne športne dosežke na širšem mednarodnem območju.

Svečano listino v znak zahvale za sodelovanje je na predlog Fakultete za logistiko prejel dr. Josip Orbanić, ki je dolgoletni strokovnjak ter raziskovalec na področju logistike železniškega transporta v Sloveniji.

Svečano listino je na predlog Fakultete za logistiko prejelo tudi podjetje Microcop informacijski inženiring in storitve d.o.o., ki se že več kot 45 let ukvarja z digitalizacijo poslovanja ter nudenje podpore strankam na poti digitalne preobrazbe.

Na predlog Medicinske fakultete je svečano listino prejel dr. Artur Pahor, dr. med., ki se znanstveno in publicistično ukvarja z sklepnimi boleznimi.

Na predlog Medicinske fakultete je častni naslov zaslužni profesor Univerze v Mariboru prejela prof. dr. Dušica Pahor, dr. med. za izjemne dosežke in zaslužke pri razvoju in delovanju Medicinske fakultete ter pri večanju njenega ugleda.

Najvišje priznanje, častni doktorat Univerze v Mariboru, je na predlog Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo prejel Sir Paul Winter, Nobelov nagrajenec za kemijo. Sir Winter je eden vodilnih svetovnih znanstvenikov in pionir na področju tehnologije inženiringa humaniziranih in humanih terapevtskih monoklonskih protiteles.



Več v Kultura in izobraževanje