Na turnirju štirih prvoligaških moštev zmaga Mariboru

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad je pripravil tradicionalni odbojkarski pripravljalni turnir in 3. memorialni turnir Gorazda Giderja, na katerem so sodelovali štirje slovenski prvoligaši.

Prlekija-on.net, nedelja, 15. september 2024 ob 11:07
3. memorialni turnir Gorazda Giderja

3. memorialni turnir Gorazda Giderja

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad je pripravil tradicionalni odbojkarski pripravljalni turnir in 3. memorialni turnir Gorazda Giderja, na katerem so sodelovali štirje slovenski prvoligaši. Dvodnevni dogodek, ki je služil kot priprava na začetek državnega prvenstva, ki se bo pričelo v začetku oktobra, so dobili Mariborčani, ki so v finalu s 3:1 premagali domačo Panvito Pomgrad - ta je na turnirju slavila v zadnjih dveh letih. V tekmi za tretje mesto je bil Fužinar s 3:1 boljši od kranjske Hiše na kolesih Triglav. V polfinalnih tekmah prvi dan turnirja je Panvita Pomgrad s 3:0 premagala Kranjčane, Maribor pa Fužinar s 3:1. Najboljši igralec turnirja je postal novinec v vrstah soboške ekipe, Tilen Pušnik, ki se je v Mursko Soboto preselil iz Fužinarja.

Memorialni turnir štirih slovenskih prvoligašev je tudi letos v dvorano Osnovne šole 1 v Murski Soboti kljub pripravljani noti privabil številne gledalce, tekme domače ekipe tako v polfinalu kot v finalu si je ogledalo blizu 200 gledalcev. Pokale kapetanom ekip in priznanje za najboljšega igralca je podelila soproga Gorazda Giderja, Klaudija Gider.

Sebastjan Škorc, trener zmagovalne ekipe I-Venta iz Maribora: "Nismo videli še vseh stvari, ki bi si jih trenerji želeli. Imamo na novo sestavljeno ekipo, tako kot vsa ostala moštva na turnirju, zato je bilo vidno še precej napak in vse čaka še nekaj dela do začetka. Mi smo dvakrat zmagali in smo veseli, da smo osvojili turnir. Imamo kvalitetno ekipo ampak lahko prikažemo tudi boljše predstave. Smo še v fazi priprav in če bi bili že zdaj vsi v pravi formi, bi bilo nekaj narobe z nami. Sezona se šele začenja, nekaj svetlih točk že prihaja do izraza, za ostalo pa imamo še čas, da primerno izpilimo."

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada: "Prvi dan smo odigrali dobro tekmo proti Kranju, ki smo jo tudi dobili, tudi statistični podatki so pokazali dobre rezultate posameznih igralcev (Tilen Pušnik 12 točk, Jakob Špes Podbregar 11, Sani Adžović in Žan Bedrač 10), v finalu proti Mariboru pa je bilo premalo razpoloženih igralcev, da bi tekmo dobili. Samo Tilen Pušnik je bil na ravni razpoloženega napadalca in dosegel tudi najvišje število točk ob visokem odstotku realizacije napada. Sicer pa je bilo v igri preveliko število napak v napadu in na servisu, tudi blokov je bilo premalo. Tukaj nam še nekaj manjka in na tem moramo delati še naprej. Ekipo smo prenovili, odšli so trije tujci, tako da je ekipa letos povsem slovenska. Nekateri novinci že kažejo dobre obete za naprej, nekateri pa se bodo morali še veliko uigravati za raven, ki bi nas popeljala ob koncu sezone do dobrega rezultata."

Rezultati:

Finale:
Panvita Pomgrad - I-Vent Maribor 1:3 (25:27, 26:24, 19:25, 20:25)

Panvita Pomgrad: Rajnar 3, Založnik, Turkl, Puconja, Adžovič 14, Kolarič, Drvarič 5, Špes Podbregar 3, Marič 4, Pušnik 25, Legen 3, Bedrač 7, Neudauer 4, Vrabl (libero). Trener Dejan Fujs

I-Vent Maribor: Cafuta 6, Vodušek 1, Cavalcanti 2, Sešek 18, Valenčič, Mazej, Donik 6, Fink 9, Kastelic, Mirkovič 20, Mejal 4, Fužir in Škorc (oba libero). Trener Sebastjan Škorc

Tekma za 3. mesto:
Fužinar Sij Metal - Hiša na kolesih Triglav Kranj 3:1 (25:23, 19:25, 25:21, 25:17)

Polfinalne tekme:
Panvita Pomgrad - Hiša na kolesih Triglav 3:0 (25:19, 25:20, 25:8)
I-Vent Maribor - Fužinar Sij Metal 3:1 (27:25, 25:18, 27:29, 25:18)



Več v Šport