V Križevcih uradno odprli prizidek vrtca

Ob prizidavi so uredili nov izhod na igrišče, zunanje sanitarije, zamenjali ograjo na vseh terasah in opremili igralnice z novo notranjo opremo.

Prlekija-on.net, nedelja, 15. september 2024 ob 16:55
Odprtje prizidka vrtca Križevci

Odprtje prizidka vrtca Križevci

V petek, 13. septembra, smo v vrtcu Križevci uradno odprli prizidek vrtca. Pogodba za izgradnjo je bila podpisana 25. oktobra 2023 z Zidarstvom Maučec iz Gančan, v vrednosti 464.745,14 € z DDV. Gradbeni nadzor je izvajalo podjetje GIBS d.o.o., v vrednosti 9.150,00 €. Gradnja se je uradno začela 3. novembra 2023, ko so bili izvajalci uvedeni v delo, in od takrat naprej so se med zemeljskimi deli prestavljali meteorna in fekalna kanalizacija, plinovod ter elektrika. Novi prizidek, ki vključuje dve igralnici z izhodom na teraso in igrišče, zagotavlja prijeten in spodbuden prostor za naše otroke. Skupne sanitarije, prostori za garderobe ter skupna površina prizidka, ki meri 248,2 m², predstavljajo pomembno izboljšanje prostorskih pogojev za naš vrtec. Končna vrednost projekta je znašala 457.147,63 € iz lastnih sredstev Občine Križevci, pri čemer je izvajalec Zidarstvo Maučec projekt zaključil v pogodbenem roku.

Ob prizidavi smo uredili nov izhod na igrišče, zunanje sanitarije, zamenjali ograjo na vseh terasah in opremili igralnice z novo notranjo opremo, ki jo je izdelalo podjetje Atrium d.o.o. iz Ljutomera.

Župan Občine Križevci je izrekel posebno zahvalo arhitektki Evi Prelog s.p., ki je s svojo vizijo in predanostjo bistveno pripomogla k temu, da imamo sodoben in prijeten prizidek. Poudaril je, da prizidek ni samo investicija v zidove in pohištvo, temveč je investicija v našo prihodnost, v našo mladino, ki bo tukaj rasla, se učila in se pripravljala na izzive, ki jih čakajo v življenju.

Župan je pohvalil tudi Dejana Herica in Moniko Jakhel.

Zbrane je nagovorila tudi ravnateljica ga. Vasilija Stolnik, ki je poudarila, da se v našem vrtcu zelo dobro zavedamo, da usposobljenost in strokovnost vseh zaposlenih v kombinaciji z urejenim fizičnim okoljem prinašata tiste rezultate v razvoju najmlajših, ki si jih želimo vsi - starši, zaposleni in tudi lokalna skupnost. Zahvalila se je vsem zaposlenim za veliko srce, čustveno inteligenco, veselje do dela z najmlajšimi ter za sprejemanje novosti in sprememb, ki so nujen del razvoja.

Ravnateljica je pohvalila tudi občinski svet ter oba župana, bivšega mag. Branka Belca in sedanjega Branka Slavinca, ki sta vedno bila pripravljena prisluhniti in pomagati pri tem, kar je bilo in kar je pomembno za vrtec in šolo.

Prireditev, ki je potekala v telovadnici OŠ Križevci, so popestrili otroci vrtčevske folklorne skupine in Lucija Divjak.

Po končani prireditvi smo se vsi zbrani odpravili proti vrtcu, si ogledali nove prostore in se okrepčali v večnamenskem prostoru vrtca.

Pri prerezu traku so sodelovali župan Branko Slavinec, ravnateljica ga. Vasilija Stolnik, pomočnica ravnateljice Renata Slavinec Berden in Nadija Novak, ki je zastopala otroke in zaposlene vrtca.

Zbrala in uredila: Renata Slavinec Berden



Več v Gospodarstvo

Marles podprl podnebno nevtralnost

Marles podprl podnebno nevtralnost Ljubljane, Kranja in Velenja

ponedeljek, 16. september 2024 ob 10:07
Verižica Pandora

Verižice – simbol elegance, lepote in brezčasnosti

četrtek, 12. september 2024 ob 13:30
Kaj je SCADA in Pomen SCADA v Farmacevtski Industriji

Kaj je SCADA in Pomen SCADA v Farmacevtski Industriji

četrtek, 12. september 2024 ob 08:09