Marles podprl podnebno nevtralnost Ljubljane, Kranja in Velenja

Marles, kot največji slovenski proizvajalec naprednih zeleno-vativnih naprednih rešitev iz lesa in eden vodilnih ponudnikov na področju gradnje trajnostnih lesenih montažnih objektov v Evropi, s svojim delom postavlja visoke standarde na področju zelene gradnje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. september 2024 ob 10:07
Marles podprl podnebno nevtralnost

Marles podprl podnebno nevtralnost

Mestna občina Velenje se pridružuje Mestni občini Ljubljana in Kranj v programu Evropske komisije »Misija 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest«. Program spodbuja mesta pri preobrazbi in doseganju podnebne nevtralnosti do leta 2030. Skupini partnerjev se je kot družbeno in okoljsko odgovorno podjetje pridružil tudi Marles.

Pretekli teden je bila v Mestni občini Velenje podpisana zaveza za doseganje ciljev v okviru Misije 100, ki je poleg akcijskega in investicijskega načrta sestavni del Podnebne nevtralne pogodbe za dosego podnebne nevtralnosti do leta 2030. Dokumenti obravnavajo podnebne ukrepe v sektorjih energetike, gradnje, prometa, ravnanja z odpadki ter zelene infrastrukture.

K zavezi so pristopili različni javni zavodi, podjetja in druge institucije, med njimi tudi Marles, ki so z Mestno občino Velenje podpisali dogovor o izvajanju splošnih in konkretnih ukrepov na poti do podnebne nevtralnosti.  »Naša zaveza trajnosti in inovacijam se ne odraža zgolj v naših projektih, temveč tudi v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi. Zato smo z veseljem podprli Misijo 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest v vseh treh izbranih slovenskih občinah - Ljubljani, Kranju in Velenju,« je ob podpisu zaveze dejal Tadej Gosak, direktor podjetja Marles.

Marles, kot največji slovenski proizvajalec naprednih zeleno-vativnih naprednih rešitev iz lesa in eden vodilnih ponudnikov na področju gradnje trajnostnih lesenih montažnih objektov v Evropi, s svojim delom postavlja visoke standarde na področju zelene gradnje. Njihova zavezanost trajnostnemu razvoju se kaže v stalnem iskanju inovativnih klimatsko pozitivnih in energetsko učinkovitih rešitev. Marlesova hiša z negativnim ogljičnim odtisom velja za najsodobnejši in trajnostno naravnan objekt v Sloveniji, ki predstavlja prihodnost trajnostne gradnje.



Več v Gospodarstvo

Odprtje prizidka vrtca Križevci

V Križevcih uradno odprli prizidek vrtca

nedelja, 15. september 2024 ob 16:55
Verižica Pandora

Verižice – simbol elegance, lepote in brezčasnosti

četrtek, 12. september 2024 ob 13:30
Kaj je SCADA in Pomen SCADA v Farmacevtski Industriji

Kaj je SCADA in Pomen SCADA v Farmacevtski Industriji

četrtek, 12. september 2024 ob 08:09