Rdeči križ Slovenije zbira pomoč za pomoč državam po pustošenju ciklona Boris

Rdeči križ Slovenije je že nakazal skupno 25 tisoč evrov pomoči petim nacionalnim društvom rdečega križa najbolj prizadetih držav, pričenjajo pa tudi z zbiranjem finančne pomoči prek SMS sporočil in finančnih nakazil.

Prlekija-on.net, sreda, 18. september 2024 ob 11:44
Poplave v Evropi

Poplave v Evropi

Po lanskih katastrofalnih ujmah, ki so prizadele Slovenije, je letošnji september podobno usoden za srednjo Evropo, kjer je v minulih dneh pustošil ciklon Boris. Obilne padavine, poplavljanje rek in popuščanje jezov, poplavljena so bila celotna naselja, marsikje prekinjen javni promet, težaven ali onemogočen je bil dostop do nekaterih predelov, motena ali onemogočena je bila oskrba z električno in toplotno energijo, evakuiranih je bilo več tisoč ljudi, žal pa je ciklon Boris zahteval tudi več kot dvajset smrti. V le nekaj dneh je na določenih področjih padla rekordna količina dežja. V prvi polovici tega tedna so padavine sicer prenehale, a obeti za prihodnje dni niso najboljši, saj naj bi se ciklon Boris znova krepil in razširil tudi nad druge države.

Lansko leto so se številne države in nacionalna društva rdečega križa nemudoma odzvala s finančno in materialno pomočjo. Zdaj se bo odzvala in pomagala Slovenija. Nacionalnim društvom rdečega križa Avstrije, Poljske, Češke, Slovaške in Romunije so iz Sklada solidarnosti že nakazali po 5 tisoč EUR, pričenjajo pa tudi z zbiranjem finančne pomoči.

Prispevate lahko s finančnim nakazilom na:
Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
IBAN: SI56 0400 0027 7766 813 (odprt pri NOVA KBM OTP GROUP)
BIC: KBMASI2X
sklic: 00 96894
Namen: pomoč po ciklonu Boris
koda namena: CHAR

Pomagate lahko tudi s poslanim SMS sporočilom POPLAVE5 ali POPLAVE 10 na številko 1919, s čimer boste pripevali 5 oz. 10 EUR.

Foto: IFRC



Več v Slovenija