Občinski svet Občine Križevci je na 13. redni seji zasedal v lovskem domu

Občina Križevci je bila uspešna na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, s prijavljeno investicijo rekonstrukcije in dozidave telovadnice pri OŠ Križevci, za kar se ji bo namenili 1 milijon EUR.

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2024 ob 10:54
13. redna seja OS Občine Križevci, foto: Občina Križevci

13. redna seja OS Občine Križevci, foto: Občina Križevci

V sredo, 18. septembra 2024 je potekala 13. redna seja Občinskega sveta Občine Križevci. Na povabilo Lovske družine Križevci je seja potekala v Remizi.

Svetniki so sprejeli sklep o imenovanju predstavnic ustanovitelja v svet zavoda OŠ Križevci. V organ se imenujejo Urška Osterc, Alja Bajc Kosi in Anica Slavič.

Prav tako je bil sprejet sklep o znesku turistične takse, ki bo od 1.1.2025 dalje znašala 2,50 EUR. Takšno odločitev so svetniki sprejeli na podlagi sklepa sveta sveta regije.

V obravnavi je bil tudi pravilnik o kmetijstvu.

Župan Branko Slavinec je svetnike seznanil s tekočimi zadevami in aktivnostmi, ki so se izvajale od zadnje seje v mesecu avgustu.

Občina Križevci je bila uspešna na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, s prijavljeno investicijo rekonstrukcije in dozidave telovadnice pri OŠ Križevci, za kar se ji bo namenili 1 milijon EUR. Dela morajo biti zaključena do jeseni prihodnje leto.

Po seji je starešina lovske družine Vlado Ros izvedel voden ogled po okolici lovske družine, ki se uspešno ukvarja z vzrejo fazanov. Za organizacijo dogodka je poskrbel Joško Verač. Zbranim se je pridružil tudi gospodar lovske družine Marko Zamuda.

Prisotni so bili deležni divjačinskega golaža in prleške gibanice.



Več v Politika