V 9. sezoni oddaje Štartaj Slovenija tudi pridelovalci iz Prlekije in Prekmurja

Med pridelovalci so tudi Igor Paldauf iz Ekološke kmetije Paldauf & BeEko iz Vučje vasi ter Mojca Makovec Haložan in Mitja Milič s HUDO DOBRO iz Renkovcev.

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2024 ob 18:08

Hvaležni smo vsem, ki ste nas obiskali, okušali...

Objavil/a BeEko - Eko kmetija Paldauf dne Četrtek, 19. september 2024

Med pridelovalci je tudi Igor Paldauf

Štartaj Slovenija je predstavila nove izdelke pridelovalcev 9. sezone. 7 lokalnih pridelovalcev na police trgovin INTERSPAR prinaša kar 20 inovativnih izdelkov z vseh koncev Slovenije. Med pridelovalci so tudi Igor Paldauf iz Ekološke kmetije Paldauf & BeEko iz Vučje vasi ter Mojca Makovec Haložan in Mitja Milič s HUDO DOBRO iz Renkovcev.

Igor Paldauf se je pri 38 letih odločil, da pusti svojo službo in v roke vzame družinsko kmetijo. Zavihal je rokave in začel graditi ekološko kmetijo, ki prideluje več različnih vrst žitaric, ima svoj mlin na kamen, oljarno za hladno stiskana olja, vzreja pa tudi kokoši nesnice. V 9. sezono Štartaj Slovenija prinaša mešanico za peko kruha z drožmi iz bio mok in semen, v celoti pridelanih na njegovi kmetiji.

Mešanico sestavljajo bio mehka bela pšenična moka, polnozrnata ržena in pirina moka, sončnična in lanena semena ter suhe droži, suh kvas in sol. Pripravljena zmes omogoča preprosto peko droženega kruha s semeni, ki navdušuje s svojim izvrstnim okusom in lahko pripravo.

Mojca Makovec Haložan in Mitja Milič sta se na svojo poslovno pot podala z jasno vizijo, da poskrbita za lokalno skupnost. Želela sta ustvariti trajnosten izdelek, ki pripomore k čistejši okolici in socialno podjetje, ki pomaga ranljivim skupinam. Uspelo jima je oboje. Ustvarila sta znamko HUDO DOBRO, pod katero posamezniki s statusom invalida iz lokalnega sadja in iz presežkov sadja izdeluje okusne sadne trakce.

Sadni trakci HUDO DOBRO so lahek prigrizek, ki poteši željo po hitrem grižljaju in vas napolni z energijo. Narejeni so iz presežkov sadja, ki jih Mojca Makovec Haložan in Mitja Milič pridobivata od lokalnih sadjarjev in trgovin v Renkovcih. Na voljo so sadni trakci z okusom jabolk, jagodičevja in banane.

NOVA HUDO DOBRA ZGODBA Dragi @sledilci! S ponosom oznanjamo, da smo se z našimi SADNIMI TRAKCI pridružili projektu...

Objavil/a HUDO DOBRO dne Sreda, 18. september 2024


Več v Gospodarstvo