Vozil neregistrirano in ukradeno kolo z motorjem, po prijetju je končal v zaporu

Voznik je vozil neregistrirano in ukradeno kolo z motorjem, brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja in brez čelade, po postopku pa je bil zaradi razpisanega ukrepa predan v zavod za prestajanje kazni zapora.

Prlekija-on.net, petek, 20. september 2024 ob 16:26
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so v sredo, 18. 9. 2024, v naselju Beltinci izvajali nadzor udeležencev v cestnem prometu. Ob 10.50 uri je bil ustavljen voznik kolesa z motorjem. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistrirano vozilo, med vožnjo ni uporabljal homologirano zaščitno motoristično čelado in ni posedoval vozniškega dovoljenja za kategorijo, v katero spada vozilo, ki ga je vozil. Zaradi vožnje vozila brez ustrezne kategorije, mu je bilo vozilo zaseženo, podan pa je bil obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Pri preverjanju lastništva vozila so policisti ugotovili, da je bilo zaseženo kolo z motorjem en dan prej ukradeno v Ižakovcih. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Ker je bil za voznika razpisan ukrep privedbe v zavod za prestajanje kazni zapora, so policisti vozniku odvzeli prostost in ga po zaključenem postopku predali v pristojen zavod za prestajanje kazni zapora.



Več v Črna kronika

Prometna nesreča

V Bučečovcih prišlo do prometne nesreče

četrtek, 26. september 2024 ob 12:32
Vlak

Vlak trčil v 67-letnega moškega, ki je na kraju umrl

četrtek, 26. september 2024 ob 12:18