Pridržali voznico, ki je »napihala« 1,23

Ormoški policisti so obravnavali še dva alkoholizirana voznika ter prijeli več tujcev.

Prlekija-on.net, torek, 24. september 2024 ob 10:08
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 20. septembra, ob 8.05 so policisti v Središču ob Dravi prijeli dva tujca, državljana Maroka, katera sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Tujca sta podala namero za podajo vloge za mednarodno zaščito in sta bila po končanem postopku odpeljana v Azilni dom.

Ob 15.24 so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Voznik, kateri je z vozilom zapeljal v obcestni jarek, je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0,99 mg/l v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in nadaljnja vožnja prepovedana. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog poslano na pristojno sodišče.

Ob 21.35 so policisti prijeli tri državljane Irana, kateri so nedovoljeno prestopili državno mejo. Tujci so podali namere za podajo vloge za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku odpeljani v Azilni dom.

Ob 03.10 so policisti prijeli še dva državljana Irana, katera sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Tujca sta podala namero za podajo vloge za mednarodno zaščito in sta bila po končanem postopku odpeljana v Azilni dom.

V soboto, 21. septembra, ob 21.18 so policisti prijeli dva državljana Irana, katera sta nedovoljeno prestopila državno mejo. Tujca sta podala namero za podajo vloge za mednarodno zaščito in sta bila po končanem postopku odpeljana v Azilni dom.

Ob 21.43 so policisti zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil v cestnem prometu vozilo pod vplivom alkohola, saj je imel 0,77 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V nedeljo, 22. septembra, ob 00.49 so policisti zaustavili voznico osebnega avtomobila, katera je vozila v cestnem prometu vozilo pod vplivom alkohola, saj je imela 1,23 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznico je bilo odrejeno pridržanje. Zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 80-letnico nešli

petek, 25. oktober 2024 ob 14:06
Voznik je bil prehiter

Državljan Ukrajine vozil s hitrostjo 206 km/h

petek, 25. oktober 2024 ob 13:17
Policija

Pogrešali osebo, ki je bila v nočnih urah najdena

petek, 25. oktober 2024 ob 07:29