Slavica in Josip Sitar sta obeležila 60 let poroke

Domači so jima pripravili veliko presenečenj, največje pa je bilo, da sta se iz Pristave do cerkve in nazaj peljala s kočijo.

Prlekija-on.net, torek, 24. september 2024 ob 10:23
Diamantna poroka Slavica in Josip Sitar

Diamantna poroka Slavica in Josip Sitar

Pred 60 leti, 19.9.1964 sta se poročila Slavica Sitar roj. Muršič in Josip Sitar iz Pristave pri Ljutomeru. Svojo zvestobo pred bogom sta še enkrat potrdila 21.9.2024. V zakonu so se jima rodili Stanko, Božidar, Gordan (žal že pokojni), Bojan, Suzana, Zvonko in Robi. Poleg številne družine sta si zgradila še svojo hišo v Pristavi. Slavica je bila gospodinja in je skrbela za njune otroke, Josip je bil strojnik težke mehanizacije.

Svojo zvestobo sta še enkrat potrdila v župnijski cerkvi v Ljutomeru, obred je opravil župnik gospod Goran Merica.

Na poroko sta povabila številne sorodnike in prijatelje. Domači so jima pripravili veliko presenečenj, največje pa je bilo, da sta se iz Pristave do cerkve in nazaj peljala s kočijo. Posebej se je potrudil kočijaž Franc, ki je za to slovesnost zelo lepo uredil svoja konja. Med potjo pri reki Ščavnica pred mostom ju je spet čakalo presenečenje. Gasilci PGD Pristava so jima napravili špalir, saj je Josip bil poveljnik domačega gasilskega društva, prav tako je bil predsednik društva in mentor mladim gasilcem, ko se je gradil Gasilsko vaški dom.

Slavica in Josip sta zelo vesela ko ju obiščejo vnuki, ki jih imata 14. Posebej sta vesela, ko pridejo tudi pravnuki, imata jih kar 12. Pri njima so vedno odprta vrata in tudi rada pomagata tistemu, ki je potreben pomoči.

Kot nam je ob tem še povedal Janko Žabota, so se po končanem obredu odpravili na pogostitev v Gasilski dom na Podgradju, kjer so rajali do jutra.



Več v Kultura in izobraževanje

Sprejem za Filipa Zvera

Župan sprejel zlatega maturanta Filipa Zvera

torek, 24. september 2024 ob 16:43
Projekt KO-DI-RAM II na OŠ Križevci

Potek projekta KO–DI–RAM II na OŠ Križevci

ponedeljek, 23. september 2024 ob 15:50