V občini Razkrižje z gibanjem obeležili Dan slovenskega športa

Povezali so se Občina Razkrižje, Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje, Športno društvo Razkrižje in Društvo šola zdravja Pomurje.

Prlekija-on.net, torek, 24. september 2024 ob 14:19
Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa so v občini Razkrižje praznovali, kot se za ta dan spodobi, v gibanju. Povezali so se Občina Razkrižje, Osnovna šola Janeza Kuharja Razkrižje, Športno društvo Razkrižje in Društvo šola zdravja Pomurje. Skupaj so izpeljali naslednje aktivnosti:

Ob 9. uri je potekala vadba s Šolo zdravja v Centru Zavirje Razkrižje, katere so se udeležili učenci nižjih razredov OŠ Razkrižje ter ostali zainteresirani občani. Učenci so se nato podali še na pohod do Vincekovega muzeja v Banfiju.

Učenci višjih razredov so se podali na pohod na Mađerkin breg, kjer so se jim ob 10. uri pridružili tudi ostali občani ter skupaj opravili vadbo pod vodstvom vaditeljice iz društva Šola zdravja Pomurja še na tej čudoviti lokaciji. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti je udeležencem vadbe, Občina Razkrižje omogočila brezplačen vstop na razgledni stolp.

Ob 18. uri pa so člani Športnega društva Razkrižje v Centru Zavirje Razkrižje odigrali odbojko na mivki in s tem zaključili sezono.

Vreme jim je bilo naklonjeno, zato so vse aktivnosti lahko izpeljali, kot so si zamislili.



Več v Šport