Pekli so prleško-vrtčevsko gibanico skupaj s slaščičarko »Flo«

V vrtcu Ljutomer so v skupini Barvic v sklopu eko projekta Altermed povabili znano slaščičarko Flo oz. Florjano Kastelic, katera je pridobila letos zlato priznanje na državnem ocenjevanju prleških gibanic in certifikat za Tradicionalno prleško gibanico.

Prlekija-on.net, sreda, 25. september 2024 ob 17:21
Peka prleške gibanice v vrtcu Ljutomer

Peka prleške gibanice v vrtcu Ljutomer

V vrtcu Ljutomer smo v skupini Barvic v sklopu eko projekta Altermed povabili znano slaščičarko Flo oz. Florjano Kastelic, katera je pridobila letos zlato priznanje na državnem ocenjevanju prleških gibanic in certifikat za Tradicionalno prleško gibanico. Želeli smo, da se te naše tradicionalne lokalne jedi lotimo na profesionalen način zato je Flo prava izbira. Priprava prleške gibanice, katere receptura se prenaša iz roda v rod, želimo promovirati Prlekijo na sejmu Altermed ter prispevati k posebnosti in pestrosti območja, iz koder prihajamo.

Naša igralnica se je za en dan spremenila v slaščičarno. Skupaj smo tehtali, merili, presipavali, gnetli, mešali, trosili in polivali in tako ustvarili čudovito prleško vrtčevsko gibanico, ki je za naše prleške konce zelo pogosta sladica. V našo recepturo smo dodali rozine, saj smo želeli, uporabiti grozdje, ki je tudi pravi zaklad Prlekije.

Zahvaljujemo se gospe Flori za zelo umirjeno in prijetno dopoldne, katero znanje in spretnosti smo prejeli in jih bomo z veseljem ponesli naprej.

Zapisala: Antonija Podnar



Več v Najmlajši

Aktivno športno dopoldne v vrtcu Stročja vas

Dan športa s Centrom za krepitev zdravja

petek, 4. oktober 2024 ob 16:25
Septembrske aktivnosti v šoli in vrtcu na Cvenu

Aktivnosti v šoli in vrtcu na Cvenu v septembru

četrtek, 3. oktober 2024 ob 11:48