Gradijo nadaljevanje površin za pešce in kolesarje

V sklopu del je predvidena ureditev površin za pešce in kolesarje, ureditev odvodnjavanja, cestne razsvetljave ter prometne opreme in signalizacije.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. september 2024 ob 09:12
Gradnja kolesarske steze

Gradnja kolesarske steze

Ob državni cesti Ljutomer - Ormož v naselju Radomerje v zadnjih tedni potekajo gradbena dela. Na Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) smo povprašali, kaj točno se tam ureja. Odgovorili so nam, da je DRSI z namenom ureditve varne povezave za pešce in kolesarje ter na pobudo občine Ljutomer pristopila k ureditvi površin za pešce in kolesarje ob državni cesti R1-230, odsek 1310 Ljutomer-Pavlovci, od km 2,050 do km 2,170 (od konca obstoječega avtobusnega postajališča ob desni strani državne ceste do priključka kategorizirane občinske ceste Spodnji Kamenščak).

Kot so nam pojasnili, je v sklopu del predvidena ureditev površin za pešce in kolesarje, ureditev odvodnjavanja, cestne razsvetljave ter prometne opreme in signalizacije. Pogodbena vrednost del znaša 96.050,14 evra, dela pa bodo zaključena predvidoma do konca meseca oktobra.

Kolesarska steza Ljutomer - Radomerje je sicer bila zgrajena leta 2015 v skupni dolžini 1.700 metrov, vrednost gradbenih del pa je znašala dobrih 300 tisoč evrov.

Odprtje kolesarske steze Ljutomer - Radomerje

Kolesarska steza Ljutomer - Radomerje uradno odprta




Več v Gospodarstvo