Jesenski pohod po Ljutomeru in ogled kasaškega muzeja

Otroci vrtca Mala Nedelja, skupina 3-5, na pohodu po Ljutomeru.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. september 2024 ob 13:03
Jesenski pohod po Ljutomeru

Jesenski pohod po Ljutomeru

V sredinem sončnem popoldnevu smo se vzgojiteljici Liljana in Silvija, otroci skupine otrok 3 - 5 let iz vrtca Mala Nedelja in njihovi starši, odpravili na zanimiv jesenski pohod po Ljutomeru. Zbrali smo se na Glavnem trgu, kjer smo si radovedno ogledali ulično kasaško razstavo ob 15o-letnici in letu Ljutomerskega kasača.

Pot nas je vodila preko mostu skozi park vse do Hipodroma. Tam nas je mama Jasmina Puhar popeljala na ogled treningov kasačev, nam razložila, kam smo prišli in kako je pomemben kasaški šport v Ljutomeru. Pogledali smo si tudi hleve konj in uživali v božanju in hranjenju konja Lennoxa.

Zgodovino kasaštva smo si lahko ogledali v Muzeju Ljutomerski kasač, ki je umeščen v sklop Kasaškega kluba Ljutomer, kjer nas je očaral ogled s kratkim filmčkom skozi pripoved razigrane žrebičke Jone, ki nas je popeljalo skozi zgodovino kasaštva, kasača in njegove vloge.

Ta popoldan nam bo ostal v zelo lepem spominu, saj smo izvedeli veliko zanimivosti in doživeli bogastvo kasaštva, ki pušča pomemben pečat v preteklosti in sooblikuje utrip življenja v Prlekiji tudi v prihodnosti.

Zapisala: Silvija Filipič
Foto: Liljana Peršak in Silvija Filipič



Več v Najmlajši

Aktivno športno dopoldne v vrtcu Stročja vas

Dan športa s Centrom za krepitev zdravja

petek, 4. oktober 2024 ob 16:25
Septembrske aktivnosti v šoli in vrtcu na Cvenu

Aktivnosti v šoli in vrtcu na Cvenu v septembru

četrtek, 3. oktober 2024 ob 11:48