Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Policisti so prijeli tudi državljana Ukrajine, ki je prevažal tri državljane Turčije, ki niso imeli pogojev za vstop v našo državo.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. september 2024 ob 18:00
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 27. septembra, med 6. in 10.25 so policisti pri opravljanju nalog med postopkom zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper kršitelja sledi hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 14.28 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestil so policisti izsledili kršitelja, kateremu je v postopku bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal vrednost 0.52 mg/l. Vozniku - povzročitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, izdan plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZPrCP, prav tako bo uveden hitri postopek v zvezi kršitev določil ZPrCP.

V soboto, 28. septembra, ob 16.49 so policisti v cestnem prometu ustavili vozilo, v postopku je bilo ugotovljeno, da se v njem nahajajo tri osebe, državljani Turčije, kateri nimajo pogojev za vstop na območje R. Slovenije ali prebivanje v njej. Za voznika, državljana Ukrajine je podan utemeljen sum storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po tretjem odstavku 308 člena Kazenskega zakonika (KZ-1), zato bo priveden s kazensko ovadbo na OS Ptuj, ostali tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in bodo predani v nadaljnji postopek v azilni dom.

V nedeljo, 29. septembra, ob 03.58 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije, po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestil so policisti zadevo zaključili z izdajo plačilnega naloga kršiteljici določil ZPrCP.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 80-letnico nešli

petek, 25. oktober 2024 ob 14:06
Voznik je bil prehiter

Državljan Ukrajine vozil s hitrostjo 206 km/h

petek, 25. oktober 2024 ob 13:17
Policija

Pogrešali osebo, ki je bila v nočnih urah najdena

petek, 25. oktober 2024 ob 07:29