Ob Dnevu slovenskega športa izvedli Dan športnih društev

V Ljutomeru in na Cvenu so izvedli Dan športnih društev z Mini olimpijado za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, POŠ Cven, Vrtca Cven in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Prlekija-on.net, sreda, 2. oktober 2024 ob 09:31
Dan športnih društev v Ljutomeru

Dan športnih društev v Ljutomeru

Dan slovenskega športa smo v Ljutomeru in na Cvenu obeležili z dogodkom Dan športnih društev z Mini olimpijado za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, POŠ Cven, Vrtca Cven in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Dogodek je potekal ne večih različnih lokacijah: športna dvorana ŠIC Ljutomer, telovadnica pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, atletski stadion Ljutomer, asfaltno rokometno in košarkarsko igrišče ŠIC, balinišče pri Domu starejših občanov Ljutomer, telovadnica POŠ Cven, Zadružni dom Cven in asfaltno igrišče pri POŠ Cven.

Na dogodku so svojo aktivnost predstavila društva: ŠD Strelec Grlava (pikado), TVD Partizan Ljutomer - Košarkarski klub Lotmerk (košarka), TVD Partizan Ljutomer namiznoteniška sekcija (namizni tenis), TVD Partizan Ljutomer judo sekcija (judo), Twirling klub Ljutomer (twirling), Plesna šola Nina (ples), ŠK Ljutomer volley (odbojka), Društvo upokojencev Ljutomer (balinanje), TVD Partizan Ljutomer šahovska sekcija (šah), NK Ljutomer (nogomet), Strelsko društvo »Mesto« Ljutomer (streljanje z zračno puško), ŠD Cven (namizni tenis, nogomet, sekcija za ravnovesje duha in telesa) in Rdeči križ Slovenije Območno združenje Ljutomer.
Z nami je bila tudi ekipa iz OKS-ZŠZ z Lisjakom Foksijem, ki je kar trikrat poskrbel za pravi olimpijski protokol s himno, zastavo in baklo ter branjem prisege. Za tem pa še za skupno ogrevanje ob Foksijevi pesmi!

Skupno več kot 500 otrok s preko 50 spremljevalci je tako uživalo ob spoznavanju različnih športnih panog v katerih so se seveda lahko tudi sami preizkusili. Velika promocija športa in priložnost, da prav vsi otroci postanejo športno aktivni in se morda vključijo tudi v kako športno društvo.

Športa zveza Ljutomer se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem sodelujočim šolam, vsem otrokom in učiteljem, vsem sodelujočim društvom za predstavitev, OKS-ZŠZ, Fundaciji za šport in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešno izpeljanemu dogodku.

"Vsak dan je priložnost, da telo razmigaš in nasmešek raztegneš - kdor se giba, vedno zmaga v dobrem počutju!"



Več v Šport