Igriv in barvit Teden jeseni v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

Prav poseben obisk so otroci doživeli na prvi jesenski dan, ko sta jih obiskala Tetka jesen in njen pomočnik Želodko.

Prlekija-on.net, sreda, 2. oktober 2024 ob 14:16
Teden jeseni v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

Teden jeseni v vrtcu Manka Golarja, enota Črešnjevci

V vrtcu enote Črešnjevci smo pretekli teden načrtovali in izvedli Teden jeseni, ki je prinesel obilo veselja, ustvarjalnosti in zabave. Narava že pridno barva svoje liste v čudovite jesenske barve, mi pa smo to praznovanje obogatili z različnimi dejavnostmi, ki so otroke popeljale v čarobni svet jeseni.

Prav poseben obisk so otroci doživeli na prvi jesenski dan, ko sta jih obiskala Tetka jesen in njen pomočnik Želodko. Otroci so navdušeno sodelovali, postavljali vprašanja in pomagali Želodku in Tetki jesen prepoznati in poimenovati jesenske pridelke.

Otroci so se preizkusili tudi v dejavnostih s področja umetnosti, enega od prednostnih področij letošnjega šolskega leta, kjer so njihove ustvarjalne roke izvirno oblikovale jesenske izdelke. Seveda pa brez glasbe ni bilo pravega jesenskega praznovanja. Otroci so prepevali jesenske pesmi, ki so odmevale po celem vrtcu.

Teden pa smo obogatili tudi z že tradicionalno jesensko tržnico pridelkov, kjer smo razstavljali in delili dobrote, ki so jih otroci prinesli iz domačih vrtov. Korenje, orehi, jabolka in drugi jesenski pridelki so polnili police pripravljenih stojnic. Otroci so se prelevili v male prodajalce, ki so ponosno ponujali sadje in zelenjavo ter se zabavali v vlogi trgovcev.

Teden jeseni je v vrtec enote Češnjevci prinesel veliko pozitivne energije. Otroci so skozi igro in ustvarjanje spoznavali lepote narave in razvijali naklonjenost do sprememb, ki jih prinaša jesen.

Naj jesen trka na vrata še naprej in prinaša toplino v naša srca!

Zapisala: Urša Holer



Več v Najmlajši

Aktivno športno dopoldne v vrtcu Stročja vas

Dan športa s Centrom za krepitev zdravja

petek, 4. oktober 2024 ob 16:25
Septembrske aktivnosti v šoli in vrtcu na Cvenu

Aktivnosti v šoli in vrtcu na Cvenu v septembru

četrtek, 3. oktober 2024 ob 11:48