Atleti veterani iz dežele ob Muri odlični na balkanskem prvenstvu

Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je osvojil drugo mesto v skoku v daljino, drugo na 100 metrov z ovirami in tretje v troskoku.

Prlekija-on.net, sreda, 2. oktober 2024 ob 17:12
Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane

Balkansko prvenstvo v atletiki za veterane

V Baru v Črni gori je bilo 33. balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. V kategorijah po 5 let od 35 let naprej je nastopilo 655 atletov iz 13 držav. Štirje pomurski atleti so se odlično odrezali vsak v svoji starostni kategoriji. Tjaša Žalig iz Murske Sobote je zmagala v teku na 800 in 1500 metrov. Miha Žalig iz Murske Sobote je zmagal v skoku v višino in bil drugi v skoku v daljino. Zdravko Mauko-Magi iz Melov, član Športnega društva Radenci je osvojil drugo mesto v skoku v daljino, drugo na 100 metrov z ovirami in tretje v troskoku. Štefan Potočnik iz Športne zveze Beltinci pa je osvojil 2. mesto v metu gire, šesti je bil v metu kladiva in 8. v metu krogle.

Predsedstvo Balkanske veteranske atletske federacije je potrdilo prvenstvi za naslednje leto. Tako bo dvoransko prvenstvo meseca marca v Bursi v Turčiji, prvenstvo na stadionu pa septembra v Varaždinu.



Več v Šport