Ob Učni poti pri rimskih gomilah v Mekotnjaku postavili gozdno knjižnico

Gozdna knjižnica bo delovala v obliki knjigobežnice, po načelu zaupanja, spoštovanja in odprtosti.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. oktober 2024 ob 07:42
Odprtje gozdne knjižnice v Mekotnjaku

Odprtje gozdne knjižnice v Mekotnjaku

Turistično društvo Stara Cesta je na pobudo Turistične zveze Slovenije izdelala in postavila gozdno knjižnico ob Učni poti pri rimskih gomilah v Mekotnjaku. To gozdno knjižnico so ob svetovnem dnevu turizma, 27. septembra, ob 14.00 uri tudi odprli in jo predali svojemu namenu.

V kulturnem programu so nastopali učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci z učiteljico Natašo Pušenjak. S svojo prisotnostjo so obogatili dogodek. Med drugim so bili prisotni predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek, knjižničarka OŠ Janka Ribiča Cezanjevci Karmen Rauter, predsedniki in predstavniki turističnih društev, predstavnik Prostovoljnega gasilskega društva Mekotnjak - Stara Cesta, članice, člani društva in drugi bližnji krajani.

Gozdna knjižnica bo delovala v obliki knjigobežnice. Knjigobežnica je več kot le prostor za izmenjavo knjig. Je simbol skupnosti, sodelovanja in deljenja znanja. Gozdna knjižnica bo delovala po načelu zaupanja, spoštovanja in odprtosti.

Branje knjig v gozdu še posebej blagodejno vpliva na naš duševni in čustveni razvoj, spodbuja bralno kulturo in branje za užitek, druženje ob knjigi in s knjigo v javnem prostoru.

Na koncu je predsednica TD Stara Cesta Marija Gaube povedala: "Hvala vsem, ki ste prispevali k temu projektu in vsem, ki boste v prihodnje del te čudovite pobude. Naj knjigobežnica živi dolgo in naj bo vedno polna zgodb, ki čakajo, da jih odkrijemo. S to gozdno knjižnico je naše društvo prispevalo v mozaik dogodkov ob svetovnem dnevu turizma."

Gozdno knjižnico so izdelali in postavili Marjan Vrabelj, Ivan Gaube in Albert Vrabelj, Mirko Pučko pa jo je opremil s tablo in kažipotom. Za pogostitev so poskrbele članice, krajanke krajevne skupnosti.



Več v Kultura in izobraževanje