Bakovčanom oba naslova v Gornji Radgoni

Upokojenci so tekmovali za občinski balinarski pokal.

Prlekija-on.net, petek, 4. oktober 2024 ob 16:30
Balinanje za pokal občine Gornja Radgona

Balinanje za pokal občine Gornja Radgona

Društvo upokojencev Gornja Radgona je v okviru praznovanja 29. občinskega praznika občine Gornja Radgona tudi letos organiziralo in izpeljalo tradicionalno tekmovanje v balinanju. Tokrat so se zanimivega tekmovanja, ki je potekalo na lepem balinišču pri Domu starejših občanov Gornja Radgona, na Tratah, udeležile po štiri povabljene moške in ženske ekipe, sestavljene iz pomurskih upokojencev. Kljub deževnemu vremenu so organizatorji uspešno izpeljali tekmovanje na balinišču pod streho. Ko gre za samo tekmovanje so letos največ uspeha imele članice in člani Društva upokojencev Bakovci, ki so mimogrede na lanskem turnirju v obeh konkurencah bili drugi, saj sta takrat slavili obe ekipi DU Gornja Radgona. Tokrat stas drugi mesti pripadli Lendavčanom in Radgončankam.

Končni vrstni red, ženske: 1. DU Bakovci, 2. DU Gornja Radgona, 3. DU Lendava, 4. DU Beltinci; moški: 1. DU Bakovci, 2. DU Lendava, 3. DU Gornja Radgona, 4. DU Beltinci.

Vse tekmovalce in ostale prisotne so na začetku tekmovanja, v prostorih DSO Gornja Radgona, pozdravile županja občine Gornja Radgona, Urška Mauko Tuš, direktorica Doma starejših občanov GR, dr. Suzana Bračič Arcet in predsednica DU Gornja Radgona Inge Ivanek.

Tekmovanje, ki ga je sodila sodnica Cvetka Fajdiga iz Lenarta, in ki ga je vodil Branko Kos, referent za šport pri DU Gornja Radgona, je kljub dežju in hladnejšemu vremenu, potekalo v dobrem in prijetnem vzdušju.



Več v Šport