Policisti v nadzoru hitrosti ugotovili 81 prekoračitev, en jo je prekoračil za 99 km/h

Popoldne so policisti izven naselja Maribor, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h, hitrost izmerili 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 179 km/h.

Prlekija-on.net, četrtek, 10. oktober 2024 ob 09:12
Voznik je bil prehiter

Voznik je bil prehiter

Mariborski prometni policisti so v sredo izvajali poostren nadzor z laserskim merilnikom hitrosti. Primarno so nadzor hitrosti izvajali na mariborskih vpadnicah in pri tem ugotovili kar 81 prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti vožnje. Pri tem so posebej izstopali trije vozniki osebnih avtomobilov, ki so jim policisti na kraju začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Tako je dopoldne na Koroškem mostu v Mariboru, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 70 km/h, voznik začetnik, 30-letni voznik osebnega avtomobila, vozil s hitrostjo 116 km/h. Popoldne so policisti izven naselja Maribor, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h, hitrost izmerili 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 179 km/h, kar pomeni, da je najvišjo dovoljeno hitrost prekoračil za 99 km/h. Na istem delu regionalne ceste so policisti hitrost izmerili še 43-letnemu vozniku osebnega avtomobila, ki je vozil s hitrostjo 143 km/h. Zoper vse te voznike, ki so izstopajoče prekoračili najvišjo dovoljeno hitrost vožnje in s tem huje kršili cestno prometne predpise, so bili podani obdolžilni predlogi na sodišče. Policisti v nadzoru cestnega prometa kontinuirano izvajajo nadzor hitrosti z merilniki hitrosti, zato ob tem znova pozivajo vse voznike, da spoštujejo cestno prometne predpise ter hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste, prometnim razmeram in svojim vozniškim sposobnostim. Prav neprilagojena hitrost vožnje je najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

Policisti Policijske uprave Maribor so v torek izvajali poostren nadzor cestnega prometa nad ravnanji voznikov, ki zmanjšujejo slušno ali vidno zaznavanje med vožnjo ali zmožnost obvladovanja vozila, vzporedno pa so ugotavljali tudi uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok. V poostrenem nadzoru so ugotovili 67 kršitev ravnanj voznikov, ki zmanjšujejo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo oziroma zmožnost obvladovanja vozila in 70 kršitev neuporabe varnostnih pasov oziroma zadrževalnih sistemov. Zaradi kršitev je bila 135 kršiteljem izrečena predpisana globa, 2 kršitelja pa sta bila opozorjena.



Več v Črna kronika

Policija

Pogrešano 80-letnico nešli

petek, 25. oktober 2024 ob 14:06
Voznik je bil prehiter

Državljan Ukrajine vozil s hitrostjo 206 km/h

petek, 25. oktober 2024 ob 13:17
Policija

Pogrešali osebo, ki je bila v nočnih urah najdena

petek, 25. oktober 2024 ob 07:29