Otroci, nepopisani listi

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci učencem v tednu otroka ponudili številne dejavnosti.

Prlekija-on.net, nedelja, 13. oktober 2024 ob 18:58
Teden otroka na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Teden otroka na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

V tednu otroka, ki je potekal od 7. do 13. oktobra 2024, so tudi na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci sklenili različne dejavnosti na temo Otrok, nepopisan list.

V torek je učence pričakala stojnica »Širimo srečo«. Učenci so izžrebali listek, na katerih je bilo napisano dobro delo, ki naj bi ga na ta dan opravili. Nabor dobrih del je potekal že veliko prej, v njem so sodelovali vsi oddelki na šoli. Še posebej pa so bile pri stojnici aktivne prostovoljke. Dejavnost je potekala pod okriljem projekta Junaki našega časa, ki učence spodbuja k prostovoljstvu.

V sredo, 9. 10. 2024, je potekala osrednja aktivnost tedna. V sklopu Zdrave šole in projekta Junaki našega časa so izvedli naravoslovni dan Pozitivni jaz.

Obiskali so jih nekdanji učenci Marcel Stojnšek, Janica Nushol in Božidar Štiberc. Predstavili so svoje uspehe, hobije in poklice. Učencem so povedali, s kakšnimi ovirami so se soočali, kdo je bil njihov vzornik in kdo jih spodbuja na njihovi poti. Pri tem so pomembno vlogo odigrali družina, šola in posamezniki, ki so jih spodbujali in jim stali ob strani. Na njihovi poti do uspeha so bile ključnega pomena njihove osebne lastnosti, kot na primer vztrajnost in pogum, ter prleške vrednote. Janica se je zelo mlada uveljavila v kasaštvu, Marcel v inovativnem predelovanju mesnin, Božidar je uspešen glasbenik v različnih društvih, najbolj prepoznan pa je kot član narodno-zabavnega ansambla Opoj.

Snovalci dneva dejavnosti so učencem želeli približati resnične vzornike, saj si učenci v današnjem času pogosto za vzornike izbirajo npr. vplivneže, pevce ali nogometaše iz tujine. Po spoznavanju nekdanjih učencev šole, so za učence potekale delavnice, pri katerih so iskali svoje dobre in slabe lastnosti ter naredili načrt za izboljšanje le-teh.

V četrtek je potekal športni dan, v katerem so se učenci preizkusili v orientaciji po lepi jesenski in sončni okolici šole.

V petek je bil pomemben dan za prvošolce, saj so jih slovesno sprejeli v Skupnost učencev šole. V popoldanskem času so učenci prostovoljci ob pomoči učiteljev dokončali poslikave na dvorišču pred šolo. Aktivnost se je začela v tednu mobilnosti in je bila dokončana v tednu otroka. Potekala je pod temo Za varno in vključujoče šolsko okolje, ki je letošnja rdeča nit Zdravih šol. Različne talne igre bodo učence celo leto vabile k aktivnemu preživljanju prostega časa in jih učile strpnosti in sodelovanja.

Povzela: Nataša Pušenjak
Fotografije: Zaposleni šole



Več v Kultura in izobraževanje