Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Moto letošnjega tedna otroka se je glasil »OTROK, NEPOPISAN LIST«.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. oktober 2024 ob 08:17
Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Teden otroka v vrtcu Mala Nedelja

Ta tema izpostavlja otrokovo odprtost, potencial in neomejene možnosti za razvoj. Otrok je kot nepopisan list, ki še ni obremenjen s pričakovanji, predsodki ali družbenimi omejitvami in to mu omogoča, da skozi igro, raziskovanje ter ustvarjalnost prosto izraža svoje misli in čustva. Naša naloga je, da otrokom ponudimo spodbudno okolje, kjer lahko razvijajo svoje talente in oblikujejo svojo osebnost.

V našem vrtcu se je v tednu otroka zvrstilo veliko dejavnosti, vsak dan se je dogajalo veliko zanimivega. V ponedeljek smo zaplesali v ritmu glasbe, peli otroške pesmice, spoznavali nove instrumente in igrali na njih. V torek smo imeli igralni dan, kjer so otroci prehajali med skupinami in se skupaj igrali. V sredo smo vzgojiteljice pripravile dramatizacijo »Mala miška in veliko rdeče jabolko.« Na koncu nas je miška naučila deklamacijo o jabolku in vsem otrokom razdelila slastna rdeča jabolka. Larisa Ilijevec je zgodbico tudi narisala in smo si ob koncu predstave ogledali razstavo njenih risbic . Popoldne smo imeli kostanjev piknik na našem igrišču, uživali smo ob slastnih kostanjih in druženju. V četrtek so se otroci starejših skupin odpravili v Kulturni dom Mala Nedelja in si ogledali prvo abonmajsko predstavo »Trije prašičji prašički«, predstava je bila otrokom zabavna in poučna. Ta dan smo imeli tudi ustvarjalne delavnice z naravnim materialom. Material smo skupaj z otroci nabrali v naši gozdni igralnici, v šolskem sadovnjaku in na igrišču našega vrtca. Nastali so čudoviti izdelki izpod otroških rok. V petek smo v vrtcu imeli pravi kino. Pogledali smo si ekološko - jesensko risanko z naslovom »Veter« in se posladkali s slastnimi kokicami. Otroci najstarejše skupine pa so se odpravili na športne igre v Ljutomer, ki jih je organizirala Športna zveza Ljutomer.

Vrtec ima neprecenljivo vlogo v otrokovem življenju in pomembno vpliva na vsa področja otrokovega razvoja. Otroci so se v tednu otroka preko različnih dejavnosti in igre naučili pomagati, deliti, živeti z drugimi, sočustvovati, počakati, se prilagoditi. Nasmejani obrazi otrok, veselje, objemi, nova prijateljstva - vse to je bilo v tednu otroka začutiti in videti.

Zapisala: Vzgojiteljica Sandra Smrekar



Več v Najmlajši