Prof. dr. Mitja Lainščak prejemnik Zoisovega priznanja za pomembne dosežke na področju srčno-žilne medicine

Prof. dr. Mitja Lainščak iz Splošne bolnišnice Murska Sobota je pojasnil nekatere mehanizme vnetja srčne mišice, vključno s posledicami po cepljenju proti covidu-19, ter razvil učinkovite strategije rehabilitacije s poudarkom na telesni sestavi bolnikov.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. oktober 2024 ob 11:18
Mitja Lainščak

Mitja Lainščak

Iz Splošne bolnišnice Murska Sobota sporočajo, da je prof. dr. Mitja Lainščak prejemnik Zoisovega priznanja za pomembne dosežke na področju srčno-žilne medicine.

Zoisova nagrada izkazuje in izpostavlja izjemen prispevek prejemnikov k razvoju znanosti in inovacij. S podeljevanjem teh nagrad Republika Slovenija javno priznava pomen znanosti za družbo ter spodbuja k znanstvenemu raziskovanju in inovacijam. Prof. dr. Mitja Lainščak je med vodilnimi strokovnjaki na področju srčno-žilne medicine, zlasti pri preučevanju srčnega popuščanja. Njegove raziskave so pomembno prispevale k izboljšanju obravnave bolnikov. Soustvarjal je nove evropske smernice za obravnavo in zdravljenje, ki jih upošteva medicinska skupnost po vsem svetu. Pojasnil je nekatere mehanizme vnetja srčne mišice, vključno s posledicami po cepljenju proti covidu-19, ter razvil učinkovite strategije rehabilitacije s poudarkom na telesni sestavi bolnikov. Njegovo delo je pomembno tako za klinično prakso kot za načrtovanje novih raziskav na področju srčno-žilnih bolezni.

"V imenu celotnega vodstva in vseh zaposlenih bolnišnice prof. dr. Mitji Lainščaku iskreno čestitamo ob prejemu prestižnega Zoisovega priznanja. Njegov dosežek je za našo bolnišnico izjemnega pomena saj potrjuje vrhunsko strokovno odličnost našega kadra, hkrati pa prispeva k ugledu celotnega slovenskega zdravstvenega sistema in krepitvi naše vloge v širšem znanstveno-zdravstvenem okolju. Iskrene čestitke!" ob tem sporoča vodstvo bolnišnice.



Več v Gospodarstvo