Uradno odprli Falkensteiner Premium Camping Blaguško jezero

Istočasno je bila v uporabo predana rekonstruirana cesta Lovski dom – kmetija Mikl.

Branko Košti, ponedeljek, 14. oktober 2024 ob 18:25
Odprtje kampa Falkensteiner Premium Blaguško jezero

Odprtje kampa Falkensteiner Premium Blaguško jezero

Avstrijski ponudnik hotelskih storitev Falkensteiner je na območju Blaguškega jezera blizu Svetega Jurija ob Ščavnici od Maria Herzoga in Iztoka Podkrižnika, prevzel v najem obstoječi glamping kompleks, ki sta ga lastnika nadgradila z dodatnimi prostori za kampiranje, najemnik pa ga opremlja z inovativnimi mobilnimi bivalnimi enotami. Kamp Falkensteiner Premium Blaguško jezero obsega 47 parcel dveh kategorij in 20 mobilnih hišk, ki se delijo na dva tipa: Lake House (z dodatnim lesenim šotorom ali brez njega) in Comfort House. Vse nastanitvene enote so umeščene sredi idilične narave in ponujajo čudovit razgled ali na jezero ali pa na pomirjujoče zelenje gozda. V kampu bodo na voljo še dovršeno oblikovani sanitarni prostori s savno, restavracija, ki ima teraso z razgledom na jezero, prostor za druženje z namiznim tenisom, odbojko na mivki ter možnostjo izposoje SUP-deske in kanuja.

Podjetje Falkensteiner trenutno upravlja s približno 30 turističnimi objekti, večinoma hoteli, razpršenimi po Avstriji, Italiji, Slovaški, Češki, Srbiji, Črni gori in Hrvaški. Na Hrvaškem imajo tudi tri kampe, enega v Zadru in dva na Krku, ki so že postali priljubljeni med slovenskimi gosti. Kamp ob Blaguškem jezeru je njihova prva destinacija v Sloveniji.

Urejanje turističnega kompleksa ob Blaguškem jezeru

Ob Blaguškem jezeru urejajo turistični kompleks s hiškami


Razvoj kampa je narekoval potrebo po rekonstrukciji občinske ceste od Lovskega doma LD Sv. Jurij na Blagušu do jezera, ki je bila že zelo dotrajana. Člani občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici so pri pripravi občinskega proračuna za leto 2024 navedeno investicijo uvrstili v proračun, saj se jim zdi prav podpreti investicije ki imajo multiplikativne učinke v smislu razvoja turizma v kraju. Če nekdo v kraju toliko investira je prav, da mu lokalna skupnost pomaga vsaj z ureditvijo infrastrukture.

Projekt rekonstrukcije ceste je izdelal Rudi Sever iz Stročje vasi, ki je tudi opravljal nadzor izvedbe, dela pa je v pogodbenem roku in celo malenkost nižji znesek od pogodbene cene izvedlo podjetje Asfalti Ptuj. Celotna dolžine rekonstruirane ceste z odsekoma do domačij Kurbos in Sever je 1800 metrov, investicija je občinski proračun obremenila za 265 tisoč evrov.

Obe pomembni pridobitvi za Občino Sv. Jurij ob Ščavnici in za razvoj turizma tudi na širšem območju, so svečano predali namenu v petek, 11. oktobra. Zbrane so nagovorili župan Andrej Vrzel, Mario Herzog, Iztok Podkrižnik in predstavnik najemnika, podjetja Falkensteiner, Gerald Haberhauer, ki so ob zvokih Jürjovške godbe tudi prerezali otvoritveni trak.

Slovesnost se je nadaljevala s pogostitvijo in druženjem ob glasbi na prireditvenem prostoru ob restavraciji.

Mario Herzog, Petra Kordiš in Iztok Podkrižnik

Forest glamping resort Blaguš - nov resort pod okriljem znamke Charming Slovenia




Več v Gospodarstvo